یکشنبه ۲۳ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۳:۴۰
گفت‌وگو با 23 انسان‌شناس معاصر

بيست و سه گفت‌وگو با انسان‌شناسان مطرح قرن اخير و طرح ديدگاه‌هايي بديع در اين حوزه، موضوع كتاب «گفت‌وگوهايي درباره انسان و فرهنگ» است كه ناصر فكوهي آن را انتخاب و ترجمه كرده است.

عليرضا جاويد، مدير مسوول و دبير بخش فرهنگ و علوم انساني انتشارات فرهنگ جاويد، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، با بيان خبر فوق، به برخي از انسان‌شناسان طرف گفت‌وگو در اين اثر اشاره كرد و گفت: افرادي نظير لوي استراوس، پل ريكور،‌ پير بورديو و ادگار مورن، برخي از چهره‌هاي سرشناس حوزه انسان‌شناسي و فرهنگ‌اند كه در اين اثر گفت‌وگوهايي از آنها جاي دارد.

وي افزود: موضوعاتي نظير «انسان‌شناسي فرزندي» و «انسان‌شناسي انسان‌ها معمولي» كه اين كتاب به طرح آنها مي‌پردازد، بكر و تازه به شمار مي‌آيند، به گونه‌اي كه ممكن است افراد فعال حوزه علوم انساني تاكنون به اين موضوعات برنخورده باشند.

جاويد به كتاب ديگري كه چاپ آن در انتشارات فرهنگ جاويد پايان يافته است و پس از تعطيلات نوروزي در بازار نشر توزيع مي‌شود، اشاره كرد و گفت: اين نوشتار «بكت و تئاتر معناباختگي» به نويسندگي «جن رابرتس» نام دارد كه حسين پاينده ترجمه آن را بر عهده داشت. اين كتاب به نقد عملي آثار نمايشي «ساموئل بكت» اختصاص دارد.

وي افزود: رابرتس در تحليل آرا و آثار بكت، به چيستي تئاتر پوچي يا معناباختگي در تفكرات او مي‌پردازد. اين تحقيق همچنين در پي نماياندن دلايل از خودبيگانگي انسان مدرن و تهي شدن او از هستي و بي‌معنا شدن زندگي‌اش است. ويژگي اين كتاب، نقد عملي و نه نظري آثار بكت است كه به بازخوردهاي آن در جهان واقع مي‌پردازد.

جاويد در پايان گفت: چاپ اين آثار پايان يافته و پس از تعطيلات نوروز در بازار نشر توزيع خواهند شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط