سرویس استانهای خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - محمد رستمی، فعال فرهنگی و رسانهای: کتابخانهها گنجینهای از میراث مکتوب و مانای بشری هستند که مرزهای فیزیکی و جغرافیایی و نیز مرزهای تاریخی را در نوردیدهاند، اثر کسانی هستند که نیک دریافتهاند از خود باید اثری برجا گذاشت که تولیدمثل را هر جاندار دیگری هم بلد است.
اگر جان انسان در آگاهی اوست باید این گوهر ارزشمند را پاس داشت و جالب آنکه اهل کتاب در ادیان نیز مورد توجه بودهاند.
کتاب، نه تنها ما را به گذشته و آینده پیوند میدهد، بلکه هم نویسنده کتاب را به درون افراد دیگر میبرد و هم خواننده کتاب دیگران را به ضیافت اندیشه خانه فکر دعوت میکند و از این طریق نوعی گشودگی وجودی ایجاد میشود.
کتاب، عامل گفتوگو میان انسانها و ملل و فرهنگ و تمدنهای بشری است. تجارب بشری را متراکم کرده و از زوال آنها و دوباره کاریهای هزینهبر جلوگیری میکند.
کتابخانههای یک شهر محل اتراق و میزبانی بزرگان جهاناند که در قفسههای کتابخانه منتظر سلام و ارادتی هستند تا خوانندگان آنها سعادتی ببرند.
کتابخانهها محل و زیستگاه داناییاند که با خوانایی و نویسایی زندگی و حیات در آنها تداوم دارد آنهم نه زیست بیولوژیک بلکه زیست معرفتی.
هفته کتاب و کتابخوانی فرصت مغتنمی است که با این یار مهربان و دانای خوش بیان و گوینده سخنهای فراوان بیشتر مانوس شویم.
آئین و ادب و رسم میهماننوازی معرفتی از فضلای بزرگ کشور و جهان را به جا آوریم. زمانی ما در مدار توسعه و پیشرفت قرار میگیریم که در قرارگاه فرهنگ یعنی کتابخانهها قرار پیدا کنیم و همچنان بیقرار پی مطالعه کتابی دیگر و اشتهایی که هر روز بر انگیخته از پیش هم کتاب میخواند و هم صد البته کتاب را چون میوه باغ معرفت و آگاهی میخورد.
نظر شما