مهدي خاني از آغاز نگارش كتاب "تاريخچه بسيج" با حمايت اداره روابط عمومي و انتشارات سپاه پاسداران انقلاب اسلامي خبر داد و گفت: نگارش بخش جنگ تحميلي و بسيج، به دليل محدود بودن اسناد به كندي پيش ميرود. بسيجيان، اكثريت رزمندگان دوران جنگ را شكل دادهاند، اما منابع كافي درباره حضور آنان در دفاع مقدس وجود ندارند./
وي اضافه كرد: پيش از آغاز نگارش و تدوين كتاب "تاريخچه بسيج"، چند اثر ديگر با عناويني چون؛ "الگوهاي سازماندهي بسيج"، "انديشههاي نوين پيرامون بسيج انقلابي" و "درآمدي بر شناخت بسيج" درباره اين نهاد، به قلم من نوشته و منتشر شدهاند.
اين پژوهشگر، درباره محتواي كتاب "تاريخچه بسيج" اضافه كرد: اين اثر با تشريح شكلگيري بسيج در انديشه امامخميني(ره) در سالهاي 51 و 52 و به نقل از دوستان و نزديكان امام آغاز ميشود و تا بيان وضعيت كنوني سازمان بسيج مستضعفين ادامه پيدا ميكند.
مهدي خاني در ادامه، به محدود بودن اسناد و مدارك مرتبط با نقش بسيج در 8 سال دفاعمقدس اشاره كرد و گفت: متاسفانه، نگارش و تدوين بخش جنگ تحميلي و بسيج كتاب "تاريخچه بسيج"، به دليل وجود اين مشكل به كندي پيش ميرود. با وجود اينكه بسيجيان، اكثريت رزمندگان دوران جنگ را شكل دادهاند، منابع مكتوب زيادي درباره فعاليت آنان در دهه 60 و دوران دفاع مقدس وجود ندارند.
نويسنده كتاب "الگوهاي سازماندهي بسيج" خاطرنشان كرد: معرفي اقشار مختلف بسيج مانند؛ بسيج هنرمندان و بسيج مهندسان و فعاليتهاي آنان در عرصههاي علمي، فرهنگي و سازندگي در بخش پاياني كتاب "تاريخچه بسيج" جاي خواهند گرفت.
مهدي خاني، روزنامههاي كثيرالانتشار دهه 60 را به عنوان منبع بيشترين اسناد موجود درباره بسيج معرفي و تاكيد كرد: اخبار مربوط به اعزام بسيجيان به جبهههاي نبرد و كمكهاي مردمي، در اين جرايد وجود دارند.
وي يادآور شد: در صورت دسترسي به منابع و اسناد بيشتر، نگارش و تدوين كتاب "تاريخچه بسيج"، تا پايان تير ماه امسال به پايان خواهد رسيد.
اين پژوهشگر و محقق در پايان اظهار داشت: اين اثر با حمايت اداره روابط عمومي و انتشارات سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در حال تدوين است و كتاب "تاريخچه بسيج" در صورت موافقت، در قالب 2 مجلد به چاپ خواهد رسيد.
نظر شما