نويسنده كتاب «گذار از پديدارشناسي به هرمنوتيك و بعد» ميكوشد در اين اثر زمينههاي شكلگيري هرمنوتيك، تحولات و نقدهاي وارد آمده به آن را شرح دهد. اين كتاب از سوي نشر هرمس منتشر ميشود.
وي برداشتها و واكنشهاي فيلسوفاني نظير سارتر، هايدگر، مرلوپونتي و بعدها دريدا و لويناس به مساله پديدارشناسي را بخشهاي بعدي كتابش برشمرد و گفت: شگردها و ابزار و رويكردهايي كه در مكتب پديدارشناسي وجود دارند و اين كه چگونه يك ايراني ميتواند از اين ابزار براي تحليل فلسفي بهره گيرد، بخش ديگر اين كتاب را تشكيل ميدهند.
ضيمران ادامه داد: هر يك آراي از فيلسوفاني كه از آنها نام برده شد، در فصلهاي جداگانه بررسي و توجيه و برداشتهاي آنان از پديدارشناسي بيان ميشود.
نويسنده كتاب «گذار از جهان اسطوره به فلسفه» اظهار كرد: بخشهاي پاياني اين كتاب به نگاه پساساختارگرايانه اختصاص دارد كه با عبور از پديدارشناسي ابتدا به ساختارگرايي و پس از آن به پساساختارگرايي ميرسد. زمينهساز طرح مفهوم هرمنوتيك نيز نقدهايياند كه به اين تفكر وارد شدهاند.
وي با اشاره به تاريخچه طولاني هرمنوتيك گفت: اين تاريخچه كاملا در اين كتاب شرح داده شده است. هرمنوتيك از قرن نوزدهم با فيلسوفاني نظير شلايرماخر و ديلتاي آغاز شد و سپس هايدگر و شاگردانش، گادامر و پل ريكور تفكراتشان را بر مبناي هرمنوتيكي متن قرار دادند. نقدهايي كه به هرمنوتيك وارد شد، نيز بخش پاياني اين كتاب را به خود اختصاص ميدهد.
كتاب «گذار از پديدارشناسي به هرمنوتيك و بعد» از سوي نشر هرمس منتشر خواهد شد.
نظر شما