به گزارش خبرگزاری كتاب ایران(ایبنا)، اكبری در این مراسم با توصیف روند آغازین فعالیتهای دبیرخانه جایزه كتاب فصل، گفت: در دورههای ابتدایی این جایزه نیز با توجه و تمركز بر رشتههای علوم انسانی، تعداد قابل توجهی از رشتههای این حوزه مورد بررسی قرار گرفتند.
وی ادامه داد: در دورههای بعدی، ملاكهای داوری سختتر و پیچیدهتر و رشتههای بیشتری نیز به این جایزه اضافه شدند تا روند بررسیها پیچیدهتر شود.
اكبری همچنین با اشاره به وضعیت محل دبیرخانه این جایزه، گفت: باید محیط مناسب تری را برای دبیرخانه جایزه كتاب فصل و سال در نظر گرفت تا داوران و كارمندان این مجموعهها در شرایط بهتری قرار بگیرند.
در ادامه، محمد علی رمضانی فرانی نیز با اشاره به اینكه مسوولان برگزاری این جایزه در موسسه خانه كتاب و دبیرخانه جایزه كتاب فصل زحمات فراوانی میكشند، گفت: باید در زمینه توجه به رشتههای علوم انسانی كه از علوم اسلامی بهرهمند میشوند، رویكرد جدیتری داشته باشیم.
وی ادامه داد: میتوان از دانش و توانایی حوزههای علمیه نیز در این زمینه بهرهگیری بیشتری صورت گیرد.
رمضانی فرانی با بیان این مطلب كه جایزه كتاب فصل و كتاب سال نیازمند نمایشگاه دایمی اند، افزود: باید زمینه فعالیت بیشتر انجمنهای علمی را در جایزه كتاب فصل فراهم آوریم.
رمضانی فرانی از رشتههایی مثل رشتههای اقتصاد اسلامی، مطالعات اسلامی و مدیریت اسلامی یاد کرد كه میتوانند به جایزه كتاب سال و كتاب فصل اضافه شوند.
دبیر پیشین جایزه كتاب فصل، گفت: میزان توجه و پوشش خبرهای جایزه كتاب فصل توسط رسانه ملی كافی نیست و باید فعالیت مناسبتری را در این زمینه از رسانه ملی شاهد باشیم.
رمضانی فرانی همچنین خواستار اختصاص محیط بهتری به دبیرخانه این جایزه شد و افزود: در كنار معرفی بهترین كتابهای هر فصل و هر سال، بهترین كتابخانههای سال و فصل نیز معرفی شوند.
علی رواقی برگزیده گروه زبان جایزه كتاب فصل و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز در این آیین سخنانی ایراد كرد.
وی با انتقاد از شیوه آموزشی دانشجویان رشته زبان وادبیات فارسی گفت: دانشگاههای ما دانشجوی متخصص تربیت نمیكنند. بلكه دانشجویی كه به دانشكده ادبیات میآید، كلیاتی را یاد میگیرد كه در خانه هم میتواند یاد بگیرد.
وی ادامه داد: متأسفانه هیچ يك از این دانشجویان حتی در یک زمینه تخصصی هم نمیتوانند پژوهش كنند.
محمد اصغری برگزیده نخستین و نهمین دوره جایزه در حوزه فقه و اصول و محمد اسفندیاری نماینده مصحح كتاب «موسوعه الامامه فی نصوص اهل السنه»، تألیف سیدشهاب الدین مرعشی نجفی، به اهتمام سید محمود مرعشی نجفی و نماینده كتابخانه آیتالله مرعشی نیز با بیان سخنانی درباره كتابهای خود نكاتي را برای حاضران درباره برگزاری هر چه بهتر جایزه كتاب فصل بیان كردند.
چهارشنبه ۲ تیر ۱۳۸۹ - ۱۱:۳۹
نظر شما