یکشنبه ۲۵ مهر ۱۳۸۹ - ۱۱:۰۸
«سمفونی سپیده‌دم» دوباره نواخته شد

چاپ دوم مجموعه شعر «سمفونی سپیده‌دم» سروده سیدعلی صالحی، چهار حلقه یا دفتر را شامل می‌شود که دربرگیرنده سروده‌های عاطفی، اجتماعی، بومی و دغدغه‌های شاعر درباره جنگ عراق و مسائل خاورمیانه است.\

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، چاپ نخست مجموعه شعر «سمفونی سپیده‌دم» در سال 1386 منتشر شد و سروده‌های سال‌های 82 تا 85 صالحی را دربرمی‌گرفت.

شعرهای این مجموعه چهار دفتر را شامل می‌شوند و خود شاعر هریک از این دفترها را حلقه نامیده است. حلقه نخست «کیمیا و سر غیب» نام دارد. «در غیاب زن، پیاله و گل سرخ»، «زمزمه دعای آزادی» و «پنج برنوشته از الواحِ بابلی» عنوان حلقه‌های دوم، سوم و چهارم این مجموعه هستند.

به‌طور کلی این مجموعه 100 قطعه شعر از سروده‌های کوتاه و بلند صالحی را دربرمی‌گیرد و اغلب پیرامون موضوعات اجتماعی سروده شده‌اند.

در حلقه نخست 33 قطعه شعر با عنوان‌هایی همچون «طرفه سه‌گانه ماهور»، «بلبل کوهی»، «پشت پرده نی»، «نومیدی گرامی من»، «اهواز حوالی جندی‌شاپور»، «جمله لای پرانتز، معترضه است»، «در سوماترا»، «باروهای هزاره لبنان» و «زوایا و حضور» گنجانده شده است. شعرهای این حلقه اغلب مضامین نوستال‍ژیک و بومی دارند.

حلقه دوم دربرگیرنده 26 قطعه شعر عاطفی است. «در کتاب مزمورات آمده است»، «دوازده‌گانه سین»، «سفر به گوی قرینه»، «یا کاشف‌الکلام»، «شناسنامه» و «شب ادامه دارد، باید بزنم بیرون» عنوان برخی از شعرهای این حلقه هستند.

«چنین گفت اولاد واژه‌های بامدادی»، «اوایل دهه شصت»، «آمیگو خورخه باواریا»، «بند هفتم از پرده آخر»، «بازی در تعویض حلقه‌ها»، «هارا...!»، «اشتباه در تلفظ نی»، «تکرار و فراموشی» و «آخرین روزهای اسکندر مقدونی» عنوان برخی از شعرهای حلقه سوم هستند که 35 قطعه شعر اجتماعی را شامل می‌شود.

در حلقه چهارم نیز 6 قطعه شعر با عنوان‌های «رو در روی دیکتاتور»، «آدمی و گرگ»، «گفت‌و‌گوی شبانه کارگران موسمی»، «شب شمال و خواب جنوب»، «بَعْلِ زَبوب و خلیفه بغداد» و «حالا تا کی تا کی رو به دجله دریا گذر» گنجانده شده است. این شعرها در باره حوادث خاورمیانه و جنگ عراق سروده شده‌اند. 

قطعه شعری از حلقه دوم مجموعه شعر «سمفونی سپیده‌دم» با عنوان «از صاحبش بپرس!»: 

«تنها کبوتران کوهی می‌دانند
نی‌لبک‌های بیشه خیزران
چرا خاموش‌اند.
باد
چوپانِ بازیگوشِ بی‌حافظه
باز به گندم‌زار بلدرچین و چلچله
دروغ گفته است.
هیچ توفانی
در راه نیست!»

سید علی صالحی متولد ۱ فروردین ۱۳۳۴ در روستای مرغاب از توابع ایذه است. نخستین شعرهای او در سال ۱۳۵۰ به اهتمام ابوالقاسم حالت در مجله محلی شرکت نفت منتشر شد. دفترهای شعر او شامل کتاب‌های «لیالی ِلا»، «یوماآنادا – ۱۳۸۴»، «پیشگو و پیاده شطرنج»، «مثلثات و اشراق‌ها»، «عاشق شدن در دی‌ماه، مردن به وقت شهریور»، «دیرآمدی ری‌را... نامه‌ها»، «نشانی‌ها»، «سفر بخیر مسافر غمگین پاییز پنجاه و هشت»، «آسمانی‌ها»، «رویاهای قاصدک غمگینی که از جنوب آمده بود»، «ساده بودم، تو نبودی، باران بود»، «آخرین عاشقانه‌های ری را»، «دعای زنی در راه که تنها می‌رفت»، «چیدن محبوبه‌های شب را تنها به باد یاد خواهد داد»، «دریغا ملا عمر...»، «از آوازهای کولیان اهوازی» (شعرهای دوران جوانی، ۱۳۵۷-۱۳۵۰) و «سمفونی سپیده‌دم» می‌شوند.

این شاعر همچنین دو گزینه اشعار را در سال 1383 و 1384 منتشر کرده است و در میان آثارش می‌توان به رمان «علو» نیز اشاره کرد. چاپ دوم مجموعه شعر «سمفونی سپیده‌دم» سروده سیدعلی صالحی در 208 صفحه، شمارگان 2000 نسخه و قیمت 4000 تومان توسط انتشارات نگاه منتشر و راهی بازار کتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط