شنبه ۲۹ آبان ۱۳۸۹ - ۱۶:۵۷
فردا، آغاز همايش روز جهاني فلسفه با حضور رييس جمهور

همايش بين‌المللي روز جهاني فلسفه با سخنراني رييس‌جمهور و همچنين قرائت پيام آيت‌الله جوادي آملي و آيت‌الله سبحاني فردا(يكشنبه) در كتابخانه ملي آغاز مي‌شود._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، موسسه حكمت و فلسفه ايران از دو سال پيش تمايل كشورمان براي برگزاري همايش روز جهاني فلسفه را به سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي ملل متحد (يونسكو) اعلام كرده بود كه سرانجام موفق به جلب نظر اين سازمان شد.

سازمان يونسكو سومين پنج‌شنبه از ماه نوامبر هر سال را روز جهانی فلسفه اعلام کرده است. سه دوره نخست اين كنگره از سال 2002 تا 2004 در مقر يونسكو در پاريس برپا شد.

دوره‌هاي بعدي به ترتيب و پس از آن در سال‌های 2005 در شیلی، 2006 در مراکش، 2007 در ترکیه، 2008 در ایتالیا با موضوع «حق و قدرت» و 2009 در کشور روسیه با موضوع «فلسفه در گفت‌وگوی فرهنگ‌ها» برگزار شد. 

با رايزني‌هاي صورت گرفته از دوسال پيش، يونسكو موضوع «نظر و عمل» را به عنوان دوره هشتم كنگره بين‌المللي فلسفه در ايران تصويب كرد. 

اين همايش در حالي در ايران برگزار مي‌شود كه يونسكو هجدهم آبان ماه امسال، كمتر از دو هفته مانده به آغاز همايش، از برگزاري اين كنگره در ايران انصراف داد و از عدم همكاري‌اش در همايش خبر داد!

اين اقدام يونسكو در شرايطي صورت گرفت كه برگزاري كنگره روز جهاني فلسفه در سال 2010 توسط ايران، پيش از اين به تصويب يونسكو رسيده بود و در هفته پاياني مهرماه نيز «پيلار آلوارز» معاون اجتماعي و علوم انساني سازمان يونسكو با حضور در ايران، درباره برنامه‌هاي اين همايش گفت‌و‌گو و از امكانات تهران براي برگزاري مطلوب همايش ديدار كرد. همچنين جلسه اطلاع‌رساني براي معرفي برنامه‌هاي همايش روز جهاني فلسفه تهران، ششم آبان‌ماه در مقر يونسكو در پاريس بدون هيچ حاشيه‌اي برگزار شده بود.

مسوولان ايراني اين همايش در واكنش به اقدام ناگهاني يونسكو، از برگزاري همايش روز جهاني فسلفه طبق برنامه‌ريزي‌هاي از پيش تعيين شده خبر دادند و اعتراضات رسمي و قانوني را به نخستين فرصت به دست آمده پس از برگزاري همايش موكول كردند. 

بر خلاف تحريم اعمال شده از سوي يونسكو، تنها دو تن از مدعوين در اين همايش حضور نخواهند يافت كه يكي از آنها كارمند يونسكو است و يكي ديگر از آنها به دليل انجام معالجات پزشكي قادر به حضور در همايش نيست.

آلمان،‌ آمريكا، نيجريه، فرانسه، اتريش، انگليس، آفريقاي جنوبي، مكزيك، چين، اندونزي، چك، كرواسي، صربستان، تايلند، برزيل و كره جنوبي، برخي از كشورهاي حاضر در همايش‌اند. همچنين از جمع 300 مقاله‌اي كه به دبيرخانه ارسال شدند، حدود صد مقاله به تاييد نهايي رسيده‌اند. 

تأثیرات فلسفة اسلامی بر تفکر فلسفی دوره میانه، نسبت میان فلسفه اسلامی و اخلاق، فلسفه و فرهنگ، فلسفه و انسان آینده، فلسفه و سیاست، فلسفه و دین، فلسفه برای کودک و نوجوان، فلسفه و تکنولوژی، فلسفه و معنویت و فلسفه و هنر، برخي محورهاي اين مقالات‌اند.

همايش روز جهاني فلسفه از فردا، 30 آبان تا دوم آذر ماه در كتابخانه ملي برپاست كه ساعات 9 تا 12 نخستين روز و 9 تا 10 دو روز بعدي به برنامه عمومي اختصاص دارد و‌ از بعدازظهر، پنل‌ها آغاز مي‌شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط