كتاب «آينهها در مغز» منتشر شد. نويسندگان اين اثر در پي بررسي ارتباط نورونهاي مغز با فلسفه، هنر و مسايل فرهنگياند تا از اين طريق فرآيند شكلگيري كنشهاي فسلفي و اجتماعي افراد را دريابند._
وي گفت: اين كتاب كه بر اساس يافتههاي جديد علم عصبپژوهي و تحليلي فلسفي تدوين شده است، نشان ميدهد كه نورنهايي در مغز انسان وجود دارند كه او را از دوران كودكي به مسايل اجتماعي و پيراموني كنجكاو ميكنند و به اين ترتيب ظرفيت اجتماعي شدن را در او فراهم ميآورند.
نجلرحيم در توضيح اين سيستمها گفت: نورونهاي «آينهاي» مغز هنگام مشاهده عمل ديگران شروع به فعاليت ميكنند و سبب انجام همان عمل از سوي فرد ميشوند. بنابراين براي نورونهاي آينهاي فرقي ندارد كه عمل مشابه توسط فرد ديگر يا خود شخص انجام ميشود يا خير.
وي افزود: بر همين اساس، روابط اجتماعي بر بنياد اين نورونها استوار شده، تقويت ميشوند. كارشناسان معتقدند اين کشف سبب دگرگونی در فهم فرهنگ، همدلی، وحدت و يکدلی، فلسفه، زبان، تقليد کردن و الگوبرداری، اوتيسم(اختلال رشدي مغز) و رواندرمانی در آيندهای نه چندان دور خواهد شد.
به گفته نجلرحيم، ريتزولاتي بيشتر از جنبههاي فسلفي و اجتماعي، نورونهاي آينهاي را بررسي كرده است. بر اساس اين پژوهش، افراد هنگام تماشاي فوتبال و تئاتر، خود را در نقش فوتباليست و بازيگر قرار ميدهند و شروع به شبيهسازي ميكنند.
كتاب «آينهها در مغز» بهتازگي از سوي نشر مركز منتشر شد.
نظر شما