سيامك دري، مدرس و كارشناس چاپ، روز گذشته، در کارگاه آموزشی «آشنایی با ابزارهای کنترل کیفیت» گفت: استفاده ناصحیح یا نشناختن ابزارهای کنترل کیفیت، مشکلات بسیاری را در محصولات چاپی به وجود میآورد.\
دری، مدرس مرکز علمی کاربردی شماره پنج فرهنگ و هنر با بيان اين كه بزرگترین مشکل در کارهاي چاپي بازتولید رنگ است، اظهار داشت: به طور کلی سه عامل بر روي رنگ اثر دارد؛ نخست سطحی که کار چاپ روی آن انجام ميشود، پس از آن نور محیطی که در آن کار میکنیم و سوم، نوع رنگدانه مرکبی که در کار چاپ استفاده میشود.
وي افزود: مشکل دیگری که در قضاوت رنگ وجود دارد، دوگانهبینی یا متامریسم است، ممکن است یک مرکب در کار چاپی زیر نور روز با نمونه اصلی همرنگ باشد، اما در نور فلورسنت متفاوت ديده شود، به این پدیده متامریسم میگویند.
دري درباره چگونگي كنترل و بررسي نور محيط، يادآور شد: با استفاده یک ابزار کار ساده یعنی نشاندهنده نور، به راحتي میتوان نور محیط را بررسی کرد.
وی درباره ساير عوامل موثر در دید رنگی گفت: عواملی مانند سن، استرس، برخی بیماریها و اشعه ماوراي بنفش میتواند در دید رنگی ما مؤثر باشد، سن بالا موجب تغییر رنگ عدسی و قرنیه میشود، همچنين فشارهای عصبی میتواند بر ارزیابی رنگ اثر گذارد.
دري با اشاره به نقش بيماريها در اين موضوع، يادآور شد: بیماریهایی مانند فشار خون بالا، بیماری قند، مشکلات شبکیه، آب مروارید و همچنین اشعه ماوراي بنفش یا یو وی، بر قضاوت رنگ اثر گذارند.
به گفته وي، استفاده از ابزارهای کنترل کیفیت تا حدود زيادي میتواند درصد این خطاها را كاهش دهد.
در پايان اين كارگاه شرکت کنندگان به صورت گردشی، توسط استادان کارگاه با ابزارهای مختلف کنترل کیفیت مانند اکسپکتروفتومتر، آی وان، دنسیتومتر، دورومتر، سختی سنج و لوپهای مختلف در سه بخش پیش از چاپ، چاپ و ماشین خانه آشنا شدند.
کارگاه آموزشی «آشنایی با ابزارهای کنترل کیفیت» عصر روز گذشته (28 دی ماه) در ساختمان تهران اسکانر برگزار شد.
دهمین دوره مسابقات جشنواره صنعت چاپ 26 بهمن ماه با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان خواهد داد.
نظر شما