جمعه ۸ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۵:۳۰
بصيرت، راهي براي مبارزه با فتنه

مولف كتاب «بصيرت در زمان فتنه» گفت: بررسي ريشه‌هاي تاريخي فتنه و معرفي راه‌كار‌هاي افزايش بصيرت و شناخت افراد نسبت به رويداد‌هاي سياسي، از مسائل مورد توجه در اين كتاب است كه بر اساس استناد‌هاي تاريخي، قرآني و روايي به آن مي‌پردازد.\

حجت‌الاسلام و المسلمين حميد كاظمي‌پور در گفت‌و گو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اظهار داشت: كتاب «بصيرت در زمان فتنه» بعد از اغتشاشات انتخابات دهم رياست جمهوري و فرمايشات مقام معظم رهبري براي شناساندن ريشه‌هاي فتنه، تاليف شد كه در دو بخش بصيرت و فتنه به واكاوي عوامل و راه‌هاي پيشگيري آن بر اساس وقايع مشابه در تاريخ اسلام نگاشته شده است.

كاظمي‌پور با اشاره به معناي بصيرت و خطر بي‌بصيرتي در وقوع فتنه گفت: بر اساس استناد‌هاي تاريخي، بي‌بصيرتي مسلمانان بعد از رحلت پيامبر(ص) و آغاز ولايت امام علي(ع) و  فرزندان وي نمود پيدا كرد كه منجر به آشكار شدن انحرافات مسلمانان و رخداد وقايع تلخ بسيار شد، زيرا بسياري از افراد كه در دوران پيامبر(ص) جزو ياران وي بودند، بعد از رحلت ايشان دچار انحراف شدند و در مقابل اهل بيت(ع) قرار گرفتند. 

وي افزود: در اين كتاب عوامل رشد و تقويت بصيرت مورد بحث قرار مي‌گيرند و عواملي نظير علم و معرفت، تفكر، عبرت‌آموزي از سرنوشت گذشتگان، تقوا، تجربه و روشنگري بر اساس مبانع قرآن، روايات و تاريخ مطرح و مسائل و عوامل بروز فتنه را بررسي مي‌كند و چگونگي استمرار در بصيرت و موانع كسب بصيرت در آن ذكر مي‌شود.

كاظمي‌پور با بيان اين كه «فتنه موضوع قابل بحث در فصل دوم كتاب است» تصريح كرد: در اين فصل معناي فتنه و ريشه‌هاي آن از ديدگاه قرآن، روايات و منابع تاريخي بيان و ريشه آن سه عامل هواپرستي، بدعت و حب دنيا عنوان مي‌شود، چنانچه هواپرستي را آسيب مخربي كه در مقابل حق‌طلبي مي‌ايستد و مانع پيروي از فرمان عقل و منطق معرفي مي‌كند. 

مولف اثر ادامه داد: عوامل انحراف از حق، يكي ديگر از مباحث مورد توجه در رويداد فتنه است كه عوامل آن در رياست‌طلبي، ‌جهل و ناداني، امتيازطلبي، زياده‌خواهي، غفلت، ترس، شبه و ساده‌انديشي و كج فهمي جست‌وجو مي‌شود. 

وي با اشاره به بحث خواص و جايگاه آنها از ديدگاه اسلام در رخ‌ دادن يا خنثي شدن يك فتنه، گفت: بررسي اين امر كه خواص چه جايگاهي در هدايت مردم و انحراف آنها دارند، به علما و امرا اشاره دارد كه اگر در زمان بروز فتنه درست عمل كنند، تاثير مثبتي بر توده مردم مي‌گذارند و بر اساس درايت آنان، افراد رفتار مناسبي از خود نشان مي‌دهند، زيرا خواص بايد در بررسي يك فتنه به مسايلي نظير؛ مرزبندي شفاف، روشنگري حقايق و به موقع تصميم گرفتن و حركت كردن و سكوت حق در قابل فتنه توجه كنند. 
 

كاظمي‌پور درباره معرفي راه‌كار‌هاي شناخت فتنه خاطرنشان كرد: مهمترين راه و شاخصه شناخت حق، شناخت ولايت و سپس شناخت حق و اهل حق و شناخت باطل و اهل باطل است. 

كاظمي‌پور افزود: شناخت فتنه از طريق نشانه‌ها ممكن است، زيرا تا زماني كه دشمن زيركانه فتنه را طراحي مي‌كند و با ظاهري فريبنده از زبان دين و با عملي ديندار سخن مي‌گويد، تشخيص حق و باطل دشوار است. در چنين وضعيتي تنها مي‌توان اين افراد را از دروغگويي و سخن‌چيني و دورويي آنها شناخت و حق را از باطل تشخيص داد. 

چاپ نخست كتاب «بصيرت در زمان فتنه» اثر حميد كاظمي‌پور در شمارگان 3000 هزار نسخه، 125 صفحه‌اي و قيمت 17000 ريال از سوي نشر سميع منتشر وروانه بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط