-
شامگاه جمعه؛
جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در همدان آغازبهکارکرد/ برپایی غرفه کتابهای کودکانه در آیین افتتاحیه
همدان - بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان شامگاه جمعه در همدان افتتاح شد و غرفه کتابهای کودکانه نیز در حاشیه آن برپا شده بود.
-
یک شاعر کودک و نوجوان در گفتوگو با ایبنا بیان کرد؛
شعر کودک به دلیل شمارگان پایین کتابها، در دسترس خیلی از بچهها نیست
یک شاعر کودک و نوجوان گفت: کتابها در گذشته شمارگان بالایی داشتند، بیشتر آنها بالای 15 هزار جلد در هر چاپ و به دفعات بالا تجدید چاپ میشدند. در نتیجه، شعرها به دست خیلی از بچهها میرسید؛ اما اکنون شمارگان کتاب پایین است. اگر هم چاپ شود کم اتفاق میفتد که تجدید چاپ شود. ناشران هم علاقهای به چاپ مجموعه شعر کودک ندارند؛ چون فروش کمتری دارد. این میشود که شعرها به دست بچهها نمیرسند.
-
نگاهی به چشمانداز نظامی جنگ ایران و عراق؛
رهبر حزب بعث شعر، داستان و رمان مینوشت
کتاب «جنگ صدام» اولین کتاب از مجموعه سهگانه چشم انداز عراقی جنگ است در این کتاب به روایت سرلشکر رعد مجید حمدانی یکی از فرماندهان اسبق سپاه گارد ریاست جمهوری عراق آمده که صدام در آخرین دوره زندگی خود بیشتر وقتش را در انزوا صرف نوشتن شعر، داستان و رمان میکرد.
-
رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا به ایبنا خبر داد؛
درخواست اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا برای عضویت در کارگروه کاغذ
رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا از ارسال نامه به معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حضور نماینده این اتحادیه در کارگروه کاغذ خبر داد.
-
بررسی آمار رسمی نشر هنر- ۱۱
۵۸ عنوان کتاب هنر موسیقی در یکماه گذشته چاپ شده است
طبق بررسیهای انجام شده، از دیویی ۷۸۰ تا ۷۹۰ طی یک ماه گذشته ۵۸ کتاب به چاپ رسیده است. این بازه از دیویی شامل هنر موسیقی و زیر شاخههای آن است.
-
محمد جعفر یاحقی در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد؛
بررسی ردپای تاریخ در شاهنامه از دستاوردهای مهم فرزین غفوری بود
مدیر قطب علمی فردوسیشناسی مطرح کرد: فرزین غفوری در کتاب پژوهشی خود «سنجش منابع تاریخی شاهنامه» به بررسی تاریخ در شاهنامه فردوسی و به خصوص ابیات پادشاهی خسرو انوشیروان پرداخت و نشان داد یک یازدهم سرودههای فردوسی در مقایسه با متون تاریخی دربردارنده گزارشهای تاریخی بسیار با ارزش و گاه معتبرتر است .
-
یادداشت؛
چرا باید کتاب «اسراییلی که من دیدم نه صلح، نه حرف اضافه» را خواند؟
کتاب «اسراییلی که من دیدم نه صلح، نه حرف اضافه» یک سفرنامه منحصربهفرد است که تا حدودی خلاء لایه آموزشی در حوزه فلسطین را پر میکند.
-
مروری بر اخبار هفته؛
منتخب اخبار کتاب کودک و نوجوان در هفتهای که گذشت
منتخب اخبار، گزارشها، گفتوگوها و معرفی کتابهای کودک و نوجوان در هفتهای که گذشت، در این مطلب قرار گرفته است.
-
نگاهی به کتاب ارزشمند زندهیاد فرزین غفوری؛
ارزش و اهمیت گزارش شاهنامه فردوسی درباره پادشاهی خسروانوشیروان
زندهیاد فرزین غفوری در کتاب «سنجش منابع تاریخی شاهنامه در پادشاهی خسرو انوشیروان» این فرضیۀ جدی را مطرح کرده است که فردوسی به منبع خاصی (احتمالاً کتاب الکارنامج فی سیرة انوشروان) دسترسی داشته است.
-
وقتی موراکامی به سینما میآید؛
روایت زلزله کوبه در قالب اقتباسی تازه
اقتباس از آثار ادبی همواره یکی از راههای جذاب برای پیوند بین دنیای ادبیات و سینما بوده است. مجموعه داستان «پس از زلزله»، نوشته موراکامی، با موضوع زلزله کوبه ژاپن، توسط کارگردان ژاپنی، اینوئه تسویوشی، به تصویر کشیده میشود و قرار است قصههای آن از نگاهی نو بازگو شوند.
-
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در فضای مجازی نوشت؛
اندیشه مقاومت با سقوط بمب، سقوط نمیکند
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در واکنش به یافتن کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب»، در فضای مجازی نوشت؛ «سلسلهای که بر دلهای حقطلبان، در شرق و غرب عالم حکمرانی میکند؛ با سقوط بمب، سقوط نمیکند.»
-
فیلم
نقش سردار سلیمانی در تحول عمیق فرهنگی سوریه!
برشی از گفتوگو با سیدمحمد حسینی، خبرنگار واحد مرکزی خبر در لبنان را مشاهده می کنید.
-
فیلم
نگاهی به زندگی محمدعلی بهمنی
نگاهی به زندگی محمدعلی بهمنی به بهانه گذشت بیش از چهل از روز از درگذشت وی داشته باشیم.
-
به همت انتشارات هرمس؛
کتاب «بُعد زیبایی شناختی» در نوبت دهم منتشر شد
کتاب «بُعد زیبایی شناختی» نوشته هربرت مارکوزه و ترجمه داریوش مهرجویی در نوبت دهم ۱۴۰۳ در ۱۲۸ صفحه و به قیمت ۱۳۸ هزار تومان به همت انتشارات هرمس منتشر شد.
-
اخبار سرویس هنر در هفتهای که گذشت؛
هوش مصنوعی راهی به دنیای خیال
سرویس هنر خبرگزاری کتاب ایران، هفته گذشته چندین گزارش، خبر و مصاحبه داشته که در این گزارش، چندی از مهمترینهای این اخبار بازگو میشود. اخبار این هفته گزیدهای از گفتوگو با هنرمندان و تا کتابهای تازه در زمینه هنر است.
-
یادداشتی از مدیرعامل مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب؛
آیا تغییر خط سیریلیک به الفبای نیاکان ممکن است؟
اولین سؤالی که هر ایرانی در تاجیکستان از تاجیکان میپرسد، این است: شما که به فارسی تاجیکی گپ میزنید، چرا به خط سیریلیک که دستاوردی روسی است مینویسید؟
-
یک باستانپژوه مطرح کرد؛
«دشت باستانی» اولین کتابی است که به پیش از تاریخ دشت میپردازد
خراسان رضوی - کتاب «دشت باستانی؛ باستانشناسی پیش از تاریخ دشت مشهد» اولین کتابی است که در خراسان راجع به یک دشت نگاشته شده و به صورت تخصصی به پیش از تاریخ دشت پرداخته است.
-
آدینههای انتظار در شعر شاعران مهدوی هرمزگان- ۴۴
زِ عشقت تا سحر میگریم ای یار
هرمزگان- «انتظار» یک عاشقانه شگفتانگیز است که شور و شعف میآفریند و آفرین و سپاس سراسر دارد.
-
ایرانی بخوانیم- ۸۴
«لاکپشتهای سبز دریایی»؛ کتابی برای کودکان و نوجوانانی که اعتمادبهنفس ندارند
کتاب «لاکپشتهای سبز دریایی» اثر روناک ربیعی از نشر پینما، توانسته است نشان سه لاکپشت پرنده برای آثار منتشرشده در زمستان ۱۴۰۰ را کسب کند.
-
فیلم
دوست داشتم «کوتی» اقتباسی وفادارانه باشد
گفتوگو با سهیلا پورمحمدی، کارگردان فیلم کوتاه برگزیده «کوتَی» اقتباسی از کتاب «تنور»، در چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران را میبینید.
-
رئیس کتابخانههای عمومی بویراحمد:
کتابخوانی و علمآموزی یک واجب دینی است
کهگیلویه و بویراحمد- رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان بویراحمد گفت: کتابخوانی و علمآموزی یک واجب دینی است و بر همین اساس باید به حوزه کتاب و کتابخوانی با اهداف اطلاعرسانی، آگاهی بخشی و فرهنگسازی توجه ویژهتری داشت.
-
بهمناسبت سیودومین دوره هفته کتاب؛
طرح «سی روز، سی کتاب» در آذربایجانغربی در حال برگزاری است
آذربایجانغربی - مدیرکل کتابخانههای عمومی استان آذربایجانغربی گفت: بهمناسبت سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، طرح «سی روز، سی کتاب» در استان در حال برگزاری است.
-
هفتهنامه پابلیشرز منتشر کرد؛
نویسندگان سرقت ادبی شرکتهای هوش مصنوعی را محکوم کردند
ناشران بینالمللی با امضا کردن یک طومار، سرقت ادبی شرکتهای هوش مصنوعی را محکوم کردند.
-
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد زنجان:
قریب به ۱۰۰ کتابخانه مخزندار در کانونهای مساجد فعال است
زنجان- مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان زنجان گفت: قریب به ۱۰۰ کتابخانه مخزندار در کانونهای مساجد فعال است.
-
در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
تاثیر شگرف شعر بر حافظه و بیان کودکان
کهگیلویه و بویراحمد- شاعر، معلم و مسئول انجمن «نسیم سحر» گفت: شعر به دلیل ماهیت احساسیاش میتواند احساسات درونی کودکان را برانگیخته و استعداد آنها را شکوفا کند.
-
به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی؛
برنامههای کتابخوانی در شمال استان سمنان برگزار میشود
سمنان- مدیرکل کتابخانههای عمومی سمنان با اشاره به آغاز برنامههای هفته کتاب و کتابخوانی در این استان گفت: برنامههای کتاب و کتابخوانی در شمال استان شامل شهرهای مهدیشهر، شهمیرزاد و درجزین برگزار میشود.
-
به کوشش انتشارات کتاب دوک؛
«پاتوق زیرزمینی ما» منتشر شد
انتشارات کتاب دوک، کتاب «پاتوق زیرزمینی ما» نوشته گوردون کورمن با ترجمه جواد احمدی پیرمراد را برای گروه سنی ۱۰ تا ۱۵ سال منتشر کرد.
-
چالشهای نشر کتاب گرافیک - ۱۰
تبدیل پایاننامههای ارزشمند به کتاب راه برونرفت از انزوای کتاب گرافیک
استاد گرافیک دانشگاه هنر تصریح کرد: بعضی از پایاننامهها ارزش چاپ شدن به صورت کتاب را دارند و میتوانند حتی منبع باشند اما چاپ شدن پایاننامهها در قالب کتاب مرسوم نیست.
-
گفتوگوی ایبنا با شاعر مشهدی:
آثار نوقلمان ضعفهای جدی ویراستاری دارد/ فقر شاعرانگی در ادبیات آیینی
خراسان رضوی– شاعر و نویسنده جوان مشهدی گفت: از بسیاری از شاعران و نویسندگان انتظار میرود خیلی بیشتر در حوزه ویراستاری دستی داشته و خبره باشند اما متاسفانه در ویراستاری کتابهایشان ضعفهای زیادی دیده میشود.
-
به همت حوزه هنری؛
دوره جدید «صحنه»، شماره اول و دوم منتشر شد
دوماهنامه تخصصی تئاتر «صحنه» در دوره جدید خود شمارههای ۱ و ۲ را در شهریور و مهر ۱۴۰۳ به قیمت ۱۵۰ هزار تومان منتشر کرده است.