شنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۲:۴۷
الگوهاي فرهنگي عمليات رواني غرب عليه ايران

غرب، عمليات رواني كه طي دهه اخير عليه ايران به كار گرفته است را بر پايه الگوهاي فرهنگي مشخصي هدايت مي‌كند. نويسنده كتاب «عمليات رواني: رويكردي فرهنگي» در پي شناسايي اين الگوهاست.\

دكتر اصغر افتخاري،‌ نويسنده كتاب، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اظهار كرد:‌ اين كتاب مي‌كوشد به اين سوال پاسخ دهد كه عمليات رواني در حوزه فرهنگ به چه اصول، مباني و الگويي نياز دارد. با بررسي پاسخ اين سوال، ‌درمي‌يابيم كه جنگ‌هاي رواني غرب بر ضد ايران بر پايه چه الگوهاي فرهنگي قرار دارند.

وي افزود: اين كتاب بر همين اساس به بررسي مباحث عمليات و جنگ رواني از دريچه فرهنگ مي‌پردازد و در آغاز، نظريه‌ها را مقايسه و تفاوت‌ها و شباهت‌هاي آنها را بيان مي‌كند. از اين طريق، رويكرد اقتصادي، سياسي، فرهنگي و استراتژيك هر يك از آنها مشخص مي‌شود.

افتخاري با بيان اين كه «از سال 2000 به اين سو، غرب براي مقابله با ايران جنگ رواني عليه آن را آغاز كرده است و هدايت مي‌كند» اظهار كرد: اين كتاب بيشترين توجهش را به بررسي جنبه‌هاي فرهنگي اين جنگ معطوف كرده است.

عضو هيات علمي دانشگاه امام صادق(ع) درباره چگونگي تشخيص الگوهاي فرهنگي جنگ نرم غرب عليه ايران گفت: مستندات، يكي از عوامل تشخيص اين الگوهايند. اين مستندات شامل اسناد منتشر شده مراجع رسمي نظير پنتاگون يا سازمان سياست خارجي اتحاديه اروپايند.

وي افزود: عملكردهاي غرب عليه ايران دومين عامل بود. همچنين بر اساس آن‌چه توسط آمريكا در عراق و افغانستان و ساير كشورهاي پيرامون ما رخ داده است نيز مي‌توان به بخشي از اين الگوها دست يافت.

افتخاري ملاحظات كاربردي را مبناي اين كتاب دانست و گفت: اين اثر تنها جنبه نظري ندارد، بلكه طراحي الگوهايي است كه هدف را به ابزار متصل مي‌كنند. الگوهاي ارايه شده در اين اثر بر اساس مدل‌هاي استراتژيك طراحي شده‌اند.

اين نويسنده در پايان از نگارش كتاب ديگري در آينده خبر داد و گفت: اثر جديد راهكارهايي را براي مقابله با عمليات نرم غرب به مسوولان ايراني پيشنهاد مي‌كند.

كتاب «عمليات رواني: رويكردي فرهنگي» را پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر مي‌كند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط