سه‌شنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۱
فانتزي‌هاي اسطوره‌اي را سال‌ها قبل شروع كردم

فريبا كلهر نويسنده پركار كودكان و نوجوانان به حساسيت‌ها و دشواري‌هايي كه در مذهبي‌نويسي براي كودكان و نوجوانان وجود دارد، اشاره مي‌كند و معتقد است دست نويسندگان در اين حوزه بسته است؛ كلهر در گفت‌وگو با ايبنا از كتاب‌هايش در نمايشگاه مي‌گويد و از رواج فانتزي‌هاي ايراني با محوريت اسطوره‌ها.

فريبا كلهر در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) با بيان اينكه تاكنون حدود 30 كتاب در حوزه مذهبي براي بچه‌ها نوشته، گفت: اگر قرار است حوزه كتاب‌هاي مذهبي در مسير جديد و محكمي پيش برود، به‌نظرم نياز به تعريف خط قرمزهايي جديد و توليداتي متفاوت با تكيه بر ويژگي‌هاي ادبي است.

وي تصريح كرد: هم‌اكنون كه به آثار مذهبي مختلف خودم و ديگران نگاه مي‌كنم، كار مهم و خوب در اين حوزه كم است و شايد محدوديت‌ها و سختگيري‌ها سبب دشواري فعاليت در اين حوزه شده است؛ به‌نظرم توجه به اصلِ احترام به شخصيت‌هاي مذهبي بايد مد نظر قرار گيرد و دست نويسندگان براي شخصيت‌سازي باز گذاشته شود.

كلهر كه در حوزه بزرگسال رماني با نام «پايان يك مرد» را آماده عرضه در نمايشگاه كتاب تهران كرده، درباره اين اثر توضيح داد: پايان يك مرد رماني اجتماعي است كه در زمان جنگ يعني دهه 60 مي‌گذرد و روايت‌هاي آن به اوايل دهه 70 هم مي‌رسد. رمان پس زمينه‌هاي اجتماعي سياسي دارد كه به روايت داستاني آن كمك مي‌كند.

اين نويسنده كودكان و نوجوانان همچنين درباره اثري با عنوان «بازگشت هُورداد» كه براي نوجوان نگاشته گفت: بازگشت هورداد نوعي فانتزي است كه بر پايه روايت‌هاي ايران باستان درباره ماه خرداد شكل مي‌گيرد و به اسطوره‌هايي چون گرفتاري و اسير شدن ديو در اين ماه مي‌پردازد.

نويسنده كتاب «آن هشتمين شكوفه باران» تصريح كرد: در بازگشت هورداد اسطوره‌هاي ايران باستان را به زمان خودمان مي‌آورم و شخصيت‌ها درگير موضوعاتي امروزي و حادثه‌اي مي‌شوند.

كلهر درباره افزايش كتاب‌هاي فانتزي بر پايه اسطوره‌هاي ايراني گفت: «من سال‌ها پيش بازنويسي اسطوره‌ها را شروع كردم و از اولين كساني بودم كه اسطوره‌ها را بازنويسي كردم و در ادامه به نقطه‌اي رسيدم كه خلق‌هاي مستقل را تجربه كنم؛ استفاده از اسطوره‌ها در فانتزي‌ها در كشورهاي مختلفي از جمله هند تجربه شده و نتايج خوبي هم داشته و الان هم در ايران اسطوره‌ها در كتاب‌ها به زندگي امروزي آورده مي‌شوند.»

وي تصريح كرد: اولين بازنويسي‌هايم در حوزه اسطوره‌ها به تجربه‌هايي در مجله سروش كودكان باز مي‌گردد و پس از آن هم كتاب‌هايي مثل «جزيره افسون‌گران» را نوشتم؛ به هر ترتيب اسطوره‌ها جذابيت‌هايي دارند كه در طول تاريخ حتي بر اين جذابيت‌ها افزوده شده است.

كلهر همچنين مجموعه داستاني با عنوان «قصه‌هاي عاشورايي براي بچه‌ها» را به ناشر سپرده و انتشارات قدياني آن را به بيست و چهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران مي‌آورد.

قصه‌هاي عاشورايي براي بچه‌ها، مجموعه‌اي 10 جلدي است كه هر كدام از آنها بر اساس يكي از شخصيت‌هاي مهم و تاثيرگذار عاشورا نوشته شده و نخستين مجلد آن با داستاني درباره امام حسين(ع) شروع مي‌شود و مجلد دهم مجموعه به امام سجاد (ع) اختصاص دارد.

بيست و چهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران 14 تا 24 ارديبهشت در مصلاي امام خميني (ره) برگزار مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها