فرمانده نيروي زميني ارتش گفت: "تقويم تاريخ دفاعمقدس"، يكي از پروژههاي نزاجاست كه در قالب بيش از 100 عنوان كتاب، با تكيه بر اسناد و مدارك جنگ و بدون جانبداري و با تأكيد بر بيان حقايق تدوين ميشود. تلاش ميكنيم اين مجموعه به عنوان منبع در اختيار محققان قرار گيرد.\
وي در آغاز سخنانش، به بيان عوامل موثر بر پيروزي انقلاب اسلامي پرداخت و گفت: اصليترين عامل اين پيروزي، حضور روحانيت در خط مقدم نهضت و در رأس آنان امامخميني (ره) بود كه با هدايت حكيمانه و پيامبرگونه خود كشتي انقلاب را به ساحل رساند.
پوردستان افزود: حضور گسترده و ميليوني مردم در صحنه راهپيماييها، كمر رژيم پهلوي را شكست و همچنين پيوستن بدنه ارتش به صف انقلابيون نيز يكي ديگر از عوامل موثر در پيروزي انقلاب اسلامي بود.
فرمانده نيروي زميني ارتش، در ادامه خاطرنشان كرد: اگر ارتش، سلاح خود را بر زمين نميگذاشت، اين انقلاب به احتمال زياد با اين سرعت، به ثمر نمينشست و اين امر، اتفاقي نيست.
اميرسرتيپ احمدرضا پوردستان، با اشاره به ريشهدار بودن بدنه ارتش و ارتباط آنها با مردم و روحانيت، تصريح كرد: ارتش پس از استقرار جمهوري اسلامي ايران، تمامي تجهيزات و نيروي خود را در خدمت نظام نوپاي جمهوري اسلامي قرار داد.
وي از فتنهگري معاندان در سالهاي اول پيروزي انقلاب ياد كرد و اظهار داشت: آنها فعاليت براندازي حكومت را با تلاش براي خلع سلاح نظام آغاز كردند و شعار انحلال ارتش را سر دادند. اما امام خميني (ره) با دورانديشي خود خط بطلاني بر آن كشيدند و با نامگذاري 29 فروردين ماه به نام روز ارتش، عزت و حيات دوباره را به اين نيروي نظامي بخشيدند و آنها را براي انجام وظايف گستردهتر آماده كردند. ارتش نيز به شايستگي، پاسخ اعتماد امام را داد و به محض پيروزي انقلاب و براي دفع ناامنيهاي مناطق كردستان، خوزستان و تركمنصحرا يگانهاي خود را اعزام كرده و براي انقلاب اسلامي، سينه سپر كرد.
فرمانده نزاجا از سخنان بنيانگذار انقلاب اسلامي، مبني بر تقدير از فداكاريهاي نيروي زميني در دوران دفاع مقدس ياد كرد و گفت: فرمانده كل قوا نيز ارتش را يك كلمه طيبه ميدانند.
احمدرضا پوردستان، در پاسخ به سوال خبرنگار ايبنا درباره فعاليتهاي انتشاراتي نزاجا به مناسبت روز ارتش و برنامههاي آينده اين نيرو در حوزه كتاب خاطرنشان كرد: يكي از فعاليتهاي ما انتقال فرهنگ 8 سال دفاعمقدس به جامعه است. سربازان، جمعي زيادي از نيروهاي ارتش و نيروي زميني را شكل ميدهند كه از نسل های سوم و چهارم انقلاب هستند و رشادتها و حماسههاي آن دوران را درك نكردهاند.
وي افزود: . يكي از رسالتهاي ما اين است كه اين تجربيات و فداكاريها را از طريق همايشها و فعاليتهايي همچون برپايي كلاسهاي درس "معارف جنگ" توسط هيأت معارف جنگ سپهبد شهيد علي صيادشيرازي، به نسل جديد منتقل كنيم. دانشجويان دانشگاه افسري امامعلي (ره) و مركز آموزش درجهداري و يگانهاي سربازي ليسانس و فوقديپلم نيز در اين كلاسها شركت ميكنند.
فرمانده نيروي زميني ارتش، ثبت و ضبط خاطرات 8 سال دفاع مقدس را از ديگر فعاليتهاي نزاجا خواند و گفت: مقام معظم رهبري نيز در ديدارهاي متعدد، بر شرححال نويسي مربوط به دفاعمقدس تأكيد داشتند و بر اساس تدابير ايشان، بالغ بر 40 عنوان كتاب در حوزه دفاعمقدس، به همت هوانيروز، سازمان ايثارگران نيروي زميني و مركز پژوهشهاي دفاع مقدس نزاجا تدوين شده و يا در حال نگارشاند.
احمدرضا پوردستان، تعداد سربازان اعزامی نيروي زميني به جبههها نبرد در طول 8 سال دفاعمقدس را بالغ بر 5/2 ميليون نفر اعلام كرد و افزود: اگر هر لشكر حدود 10 هزار نفر را ساماندهي كرده باشد، نيروي زميني بيش از 250 لشكر را وارد جبهه كرده است.
وي در پايان سخنانش درباره برنامههاي انتشاراتي نيروي زميني ارتش اظهار داشت: مجموعه "تقويم تاريخ دفاعمقدس"، يكي از پروژههاي تدوين كتاب در نزاجاست كه در قالب بيش از 100 عنوان كتاب و با تكيه بر اسناد و مدارك جنگ و بدون جانبداري و با تأكيد بر بيان حقايق تدوين ميشود. تاكنون 70 جلد از اين مجموعه نوشته و مجلداتی نيز چاپ شدهاند و ما تلاش ميكنيم كه اين مجموعه به عنوان يك كتاب منبع در اختيار محققان قرار گيرد.
در حاشيه نشست خبري امير سرتيپ احمدرضا پوردستان، فرمانده نيروي زميني ارتش جمهوري اسلامي ايران به مناسبت 29 فروردين (روز ارتش)، گزيدهاي از تازههاي نشر نيروي زميني ارتش در حوزه دفاعمقدس، به خبرنگاران اهدا شد.
رژه نيروي زميني ارتش جمهوري اسلامي ايران و نمايش ادوات جنگي نزاجا همچون سيستم موشكي، ادوات بهينهسازي و مانور بالگردهاي هوانيروز در صورت مساعد بودن شرايط جوي در روز 29 فروردين ماه 90، محوريترين برنامههاي نزاجا در روز ارتش هستند.
نظر شما