جمعه ۲۶ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۵
كاوش‌هاي باستان‌شناسي «دره شهر» در نمايشگاه كتاب

كاوش‌ها و پژوهش‌هاي باستان‌شناسي دره شهر (سيمره)» نوشته سيمين لك‌پور به كوشش و همكاري اداره كل ميراث فرهنگي و صنايع دستي و گردشگري استان ايلام و موسسه فرهنگي انتشاراتي پازينه منتشر شده و در نمايشگاه كتاب تهران ارايه مي‌شود._

مدير موسسه فرهنگي انتشاراتي پازينه با بيان اين مطلب به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) گفت: پژوهشكده باستان‌شناسي سازمان ميراث فرهنگي به مدت 9 فصل كاوش‌ها و پژوهش‌هاي باستان‌شناسي را در محوطه «دره شهر» استان ايلام بين سال‌هاي 1374 تا 1382 به سرپرستي سيمين لك‌پور،كارشناس ارشد آن پژوهشكده انجام داده و نتايج حاصل از اين تحقيقات در قالب كتابي علمي ـ پژوهشي منتشر شد.

سيد علي‌اصغر شريعت‌زاده در ادامه سخنانش گفت: اين كتاب شامل سه بخش معماري، تزئينات معماري (گچبري‌ها) و سفالينه است كه در كاوش‌هاي مختلف به دست آمده و معرفي شده‌اند.

وي افزود: در بخش معماري اين مجموعه براي شناخت هر چه بيشتر شهر كهن «دره شهر» ضمن معرفي ويژگي‌هاي كلي شهرسازي اعم از بناي مذهبي (مسجد)، خانه اعياني، كاروانسرا، خانه‌هاي مسكوني عام، راه‌هاي ارتباطي، شيوه‌هاي آبرساني و... پلان و ويژگي‌هاي هر يك از بناها و معابر كاوش ‌شده و به طور جداگانه ارايه و بررسي شده‌اند. 

شريعت‌زاده يادآور شد: در بخش تزئينات معماري، گچبري‌هايي كه زينت‌بخش مسجد «دره شهر» بوده معرفي شده است. كميت و كيفيت و تنوع نقش‌مايه‌هاي اين گچبري‌ها كه زينت‌بخش ديوارها، قوس‌ها و طاقچه‌ها بوده‌ از اهميت خاصي برخوردار است و از اين روي تمامي گچبري‌ها در مقياس واقعي طراحي شده و جايگاه هر يك مشخص شده‌اند. 

وي افزود: در بخش سفالينه‌ها، قطعات سفالينه بر مبناي تنوع رنگ خميره، روش ساخت، شكل، تزئينات و طبقه‌بندي مورد بحث قرار گرفته است و براي تاريخ‌گذاري آن‌ها سعي شده كه با نمونه‌هاي مشابه مكشوفه از كاوش‌هاي باستان‌شناسي در محوطه‌هاي ديگر مقايسه شود.

مدير موسسه فرهنگي انتشاراتي پازينه خاطرنشان كرد: از آنجا كه اطلاعات تاريخي و باستان‌شناسي مربوط به سده اوليه اسلامي بسيار كم است، انتشار اين كتاب مي‌تواند مرجعي براي شناسايي هنر و تمدن ايران در اين برهه مهم تاريخي قرار گيرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها