جمعه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۳:۳۲
بوینوس آیرس؛ پایتخت جهانی کتاب در سال 2011

این روزها در بوینوس آیرس می توان کتاب ها را در هر گوشه و کنار دید که برای فروش عرضه شده اند و ممکن است سرانه فروش کتاب بیش از هر شهر دیگر در جهان باشد.\

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از پابلیشرز ریویو، در میانه نمایشگاه بین المللی کتاب بوینوس آیرس، نمایشگاهی که اسپانیایی زبان ها از آن با عنوان «فریادل لیبرو» یاد می کنند، این رویداد به مدت سه هفته میزبان بیش از یک میلیون بازدید کننده خواهد بود. 

به طور فزاینده ای، این نمایشگاه که بیش از 25 درصد درآمد کتاب فروشان آرژانتین را در هر سال تامین می کند، در مجامع بین المللی نیز اهمیت بیشتری می یابد. امسال کشورهای شرکت کننده در این نمایشگاه از آمریکای جنوبی تا کشورهای اروپایی مثل آلمان و نیز  کوبا، اسپانیا، آمریکا، و حتی کشورهایی دورتر چون آفریقای جنوبی در این رویداد شرکت کرده اند. این در حالی ست که چندین مدیر واگذاری حقوق خارجی کتاب از هلند، آلمان ، برتیانیا و دیگر نقاط جهان نیز به این گردهمایی بزرگ توجه نشان داده اند. 

علاوه بر این برای گرامیداشت نمایشگاه کتاب، بوینوس آیرس به تازگی از سوی یونسکو به عنوان پایتخت جهانی کتاب در سال 2011 معرفی شد. این شهر با 200 کتابفروشی بزرگ، 60 کتابخانه، و کیوسک های متعدد کتابفروشی این عنوان را به خود اختصاص داده است. به همین دلیل در هر گوشه و کنار شهر می توان کتابهایی را دید که برای فروش عرضه شده اند و به نظر می رسد سرانه فروش کتاب شاید در این شهر در این دوره بیش از دیگر نقاط جهان باشد. 

«گابریلا آدامو» مدیر این نمایشگاه با ابراز خوشحالی از این که این شهر همزمان به عنوان پایتخت جهانی کتاب انتخاب شده گفت اما این رویدادی تصادفی نیست و یادآوری کرد که آرژانتینی ها از کتاب هایشان خیلی جدی نگه داری می کنند و شاید هیچ جای دیگری در جهان نباشد که بتوان چنین گستره ای از عناوین فلسفی، روانشناسی و سیاسی و مدارس فکری را مشاهده کرد. وی گفت ما عناوین بسیاری را به زبان اسپانیایی ترجمه می کنیم و این بسیار بیشتر از چیزی است که ناشران دیگر در جهان ممکن است انجام دهند . او گفت آنچه برای ما بیش از هر چیز اهمیت دارد این است که مردم این عناوین را بخوانند. 

جامعه ادبی آرژانتین هرسال قوی تر شده و در اکتبر پیش ، آرژانتین به عنوان میهمان ویژه در نمایشگاه کتاب فرانکفورت حضور داشت. این رویدادی بود که موجب شد تا بیش از 200 عنوان از کتاب های آرژانتینی به زبان آلمانی ترجمه شود و قراردادهای ترجمه متعددی منعقد گردد. یورگن باس مدیر نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت گفت «هدف از این کار این بود که آرژانتین دوباره به نقشه برجسته ادبیات جهان بازگردد و جایگاه خود رابه دست آورد». او که هفته پیش در نمایشگاه کتاب آرژانتین حضور داشت گفت « این کار دستاوردهای موفقیت آمیزی را به دنبال داشت». 

در نمایشگاه بین المللی کتاب آرژانتین دستاوردهای مهمی به دست آمده و چندین پروژه نوآورانه مطرح شده است که انعقاد یک پلات فرم در زمینه حقوق نشر دیجیتال برای ناشران آرژانتینی ، یک برنامه فرهنگی جهانی برای راه اندازی روزی به عنوان «تنوع موضوعی» در جهان اسپانیایی زبان و برپا کردن یک نمایشگاه جدید برای صنایع فرهنگی از جمله آنهاست. جزییات همه این برنامه ها ظرف ماه های پیش روی روشن خواهد شد. 

نمایشگاه بین المللی کتاب آرژانتین در سال 2011 با شرکت 1500 غرفه از 42 کشور جهان برپا شده است و از 20 آوریل تا 9 می (31 فروردین تا 19 اردیبهشت) به کار خود ادامه می دهد. 

برمبنای برنامه یونسکو پایتخت کتاب جهان با مادرید در سال 2001 شروع شد. اسکندریه در مصر، دهلی نو در هند، آنتورپ در بلژیک، مونترال در کانادا، تورین در ایتالیا، بوگوتا در کلمبیا، آمستردام در هلند، بیروت در لبنان، لوبلیانا در اسلوونیا و بوینوس آیرس در آرژانتین و نیز برای سال 2012 نیز ایروان ارمنستان انتخاب شده اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها