به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، دكتر محمود احمدي نژاد، رييسجمهور، در اين مراسم گفت: بدون ترديد، انسان موجودي لايتناهي است و تعالي و كمال وي نامحدود است. وجهي كه انسان را نامحدود ميكند انديشه است. انسان بدون انديشه با حيوان تفاوت ندارد و انديشهاي برتر است كه سكويي براي پرتاب روح انسانها به افق بالاتر و متعاليتر بشود. هر انديشهاي كه خود را سقف انسان به حساب آورد، در واقع كشنده حقيقت انساني و راه تعالي انسان است.
رييس جمهور در ادامه افزود: انديشهاي حركت دهنده است كه دائما افقهاي بالاتر را در برابر انسان بگشايد. البته راز ماندگاري انديشه ثبت و تعامل انسان با ديگران است.
وي با اشاره به برگزاري نمايشگاه به عنوان يك رويداد عظيم انساني تصريح كرد؛ اين نمايشگاه يك بازار نامحدود به لحاظ انديشه را براي تعامل و تعالي فراهم ميكند و زيباترين صحنههايي كه در عالم انسان خلق ميشود، صحنه تبادل انديشههاست.
احمدي نژاد در ادامه سخنان خود تاكيد كرد: اي كاش روزي ميشد كه فصل مشترك انسانها و صفحات تلاقي بين انسان، فقط انديشه بود كه در آن زمان همه طمع انسان حقيقي بودند داشتند.
رييس جمهور گفت: اي كاش به جاي نمايشگاههاي گوناگون كه در خدمت تن انسانها هستند نمايشگاههاي كتاب و عرصههاي انديشه و گفت و گو گسترش مييافتند.
رييس شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بيان اينكه اي كاش زبان همه سياستمداران عالم به جاي زبان نفس و غرور، زبان انديشه، علم و انسانيت ميشد، گفت: اي كاش به جاي سالي هزار و 200 ميليارد دلار هزينه دفاعي كشورها به خصوص سلطه گر و قدرتمندان ضد انسان، بخشي از آن هزينه ترويج انديشه، علم و فرهنگ ميشد.
احمدينژاد در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به ادعاي كشورهاي سلطه گر مبني بر برقراري صلح، اين كشورها را بزرگترين دروغ گويان تاريخ نام برد و تاكيد كرد: اگر بخشي از اين هزينههاي لشكر كشي صرف ترويج كتاب، علم و انديشه ميشد جايي براي نزاع و درگيري نميماند.
رييس جمهور در پايان ابراز اميدواري كرد: اميدوارم روزي برسد كه همه سلاحها به قلم تبديل شوند و آن روز دور نيست.
وي با تشكر از دست اندركاران برپايي بيست و چهارمين نمايشگاه بين المللي كتاب تهران، تصريح كرد: اميدوارم اين نمايشگاه هر سال پر رونقتر، غني تر و با مشاركت هر چه گسترده ناشران و اهالي انديشه برگزار شود.
سيدمحمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در سخناني قبل از رييسجمهور گفت: اين نمايشگاه كه در فضايي بيش از 1200 متر مربع برگزار ميشود و از نظر تعداد مخاطب با بهترين نمايشگاههاي دنيا قابل مقايسه است، در توسعه مطالعه نقش عمدهاي بازي ميكند.
وي ادامه داد: امروزه شاخص مهم توسعهيافتگي ، مطالعه و ميزان توليد و مصرف كالاهاي فرهنگي است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به سخنان بزرگاني درباره كتاب و كتابخواني گفت: كتاب مهمترين وسيله انتقال انديشه از گذشتههاست و با وجود رشد تكنولوژي هنوز جايگاه خود را دارد و هيچ چيزي جايگزين كتاب نخواهد شد.
وي با گراميداشت هفته معلم گفت: در تمامي دور سوم سفرهاي استاني، كارگروه فرهنگ و هنر و با حضور رييسجمهور در سي استان كشور تشكيل و در برخي از آنها به مفاخر و مشاهير استاني اشاره شده و اينجاست كه ميبينيم هر انسان به اندازه چند كشور پيشينه تاريخي و ريشه ديني و فرهنگي دارد.
حسيني با اشاره به نظر سنجي صورت گرفته از سوي پژوهشگاه فرهنگ و ارتباطات اسلامي درباره نمايشگاه دوره گذشته، افزود:در اين نظر سنجي مشخص شده كه 5/73 درصد بازديدكنندگان كمتر از سي سال بوده اند. گرچه تنوع سني را در بازديدكنندگان از نمايشگاه شاهديم.
وي ادامه داد: در اين نظر سنجي مشخص شده كه 70 درصد از بازديدكنندگان تحصيلات دانشگاهي دارند و 66 درصد نيز مجردند كه اميدواريم با تلاش دولت در زمينه مسكن و اشتغال، به زودي آنها نيز ازدواج كنند زيرا كه اين مسايل بهانه اند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي تصريح كرد: در اين ميان بايد اشاره كرد كه 60 درصد بازديدكنندگان به گفته خود، مطالعه زياد وبسيار بالا داشته اند و 48 درصد نيز از نحوه برگزاري نمايشگاه راضي بوده اند.
حسيني هشداري نيز به دوستداران كتاب در تهران داشت مبني بر اينكه اين نظرسنجي نشان ميدهد كه غير تهرانيها مطالعه بيشتري دارند .
وي همچنين به بحث برگزاري نمايشگاههاي استاني در سراسر كشور اشاره كرد و گفت : در برخي استانها كه تاپيش ازاين سابقه برگزاري نمايشگاه نداشتهاند، در سال گذشته تا سه نمايشگاه نيز برگزار شده است.
حسيني همچنين به همكاري 70 نهاد دولتي و غير دولتي و 20 تشكل صنفي در برگزاري نمايشگاه كتاب اشاره كرد و گفت: امسال 230 نشست تخصصي در نمايشگاه برگزار ميشود و بايد گفت در اين دوره نمايشگاه كتاب تهران از نظر كيفي ارتقا پيدا كرده است.
همچنين بهمن دري رييس بيست و چهارمين دوره نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران در سخناني گفت: نمايشگاه آوردگاه، مانور و رخداد فرهنگي است.
وي با اشاره به شعار نمايشگاه (ارتقاي معرفت ديني و بصيرت فرهنگي) افزود: در اين دوره تلاش ميكنيم نمايشگاه كتاب را نه تنها به عنوان بزرگترين رويداد فرهنگي بلكه به عنوان سالمترين و پوياترين نمايشگاه در جهان برگزار كنيم.
در اين مراسم مهدي چمران ،رييس شوراي اسلامي شهر تهران، بختياري، وزير دادگستري و همچنين علي اكبر اشعري رييس پيشين سازمان اسناد و كتابخانه ملي حضور داشت.
سهشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۲۰:۳۱
نظر شما