جمعه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۵:۴۳
" يك سبد خاطره " نقد شد

كتاب يك سبد خاطره ساعت 12 امروز (23 ارديبهشت‌ماه) توسط غلامرضا امامي در سراي اهل قلم كودك و نوجوان نمايشگاه نقد و بررسي شد. يكي از كارشناسان حاضر در اين نشست گفت: اين كتاب به لحاظ ويراستاري مشكلات بسياري دارد و زمان رويدادهاي تاريخي در آن ذكر نشده است./

خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) ـ به گزارش ستاد خبري سراهاي اهل قلم نمايشگاه كتاب، در ابتداي اين نشست جواد محقق، شاعر و نويسنده حوزه كودك و نوجوان با معرفي غلامرضا امامي در جمع نوجوانان درباره اين كتاب گفت: اين كتاب يكي از مجلدات مجموعه «نگران پروانه‌ها» است كه كانون پرورش فكري منتشر مي‌كند. اين كتاب توسط محسن هجري و با عنوان «يك سبد خاطره» درباره زندگي سلمان فارسي نوشته است.

سپس غلامرضا امامي با اشاره به اين كه در دو حوزه ادبيات كودك و نوجوان و ادبيات اسلامي فعاليت مي‌كند، اظهار داشت: در اين مجموعه برخي اشكلات ويرايشي وجود دارد نظير اين كه اين مجموعه سر ويراستار ندارد و هر جلد آن توسط يك نويسنده نوشته شده و يك نفر ديگر ويراستاري كرده است.

او افزود: در اين كتاب برخي مسايل ويرايشي مانند گذاشتن نام شهرها داخل گيومه، رعايت نشده است. نام برخي از اين شهرها «جي»، «شام» و «يثرب» است كه درباره «يثرب» توضيحي درباره تغيير نام اين شهر به «مدينه‌النبي» نيز نيامده است.

امامي با بيان اين‌كه متن اين كتاب بسيار جالب و زيباست، عنوان كرد: در برخي صفحه‌ها جملات بسيار طولاني شده است. چون كار براي كودكان و نوجوانان است كوتاه بودن جملات بسيار اهميت دارد.

اين نويسنده و منتقد ادبيات حوزه كودك و نوجوان تاكيد كرد: در متن كتاب نيز به زمان اتفاقات تاريخي اشاره نشده است كه بهتر بود در اين كار كه بر اساس مستندات تاريخي نوشته شده، به اين موارد اشاره مي‌شد. به طور مثال عنوان نشده است كه سلمان در چه سالي استاندار مداين بوده يا به تاريخ جنگ خندق اشاره نكرده است.

از ديگر مواردي كه امامي به آن اشاره كرد: آمدن عنوان پيامبر آخرالزمان براي حضرت محمد(ص) است كه عبارتي نادرست است و بايد از عبارت خاتم پيامبران استفاده مي‌شد.

او افزود: در جاي ديگري از اين كتاب آمده شخصي به پاي پيامبر(ص) افتاده و بوسه‌هاي خود را نثار پاي ايشان كرد، كه بهتر بود به چنين چيزي اشاره نمي‌شد زيرا پيامبر گرامي اسلام حتي به كسي اجازه نمي‌داد دستش را ببوسد و اين كار را گناه مي‌دانست.

امامي تصويرگري اين كتاب را هم مورد نقد قرار داد و گفت: اين نوع تصويرگري مناسب كتاب ديني نيست و براي كودكان و نوجوانان بايد از رنگ‌هاي شاد استفاده شود. 

اين منتقد در پايان با تشكر از محسن هجري نويسنده اين كتاب گفت: نوشتن در اين زمينه بسيار قايل تقدير است كه اگر اين نكات ريز عنوان شده نيز در آن رعايت مي‌شدند، اثر بسيار زيبا‌تري ارايه مي‌شد. 

بيست و چهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران تا 24 ارديبهشت‌ماه در مصلاي امام خميني(ره) برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها