یکشنبه ۸ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۳۰
رياضی به چه دردی‌ می‌خورد؟

بعد از يادگيري يا ياددهي هر مسأله يا مطلب تئوري رياضي، نخستين سوالي كه به ذهن مي‌آيد اين است كه دانستن اين موضوع چه فايده‌ي عملي مي‌تواند براي ما داشته باشد؟ مولف كتاب «كاربردهاي رياضي در زندگي روزمره و صنعت» به اين پرسش شما پاسخ داده است.

ايبنا نوجوان: گرچه به گفته‌ي بزرگ‌ترها، رياضي درس شيريني است اما بسياري از دانش‌آموزان در كلاس اين درس از خود مي‌پرسند «اين مباحث به چه درد ما مي‌خورد؟»
«قاسم تيموري»‌ در كتاب «كاربردهاي رياضي در زندگي روزمره و صنعت» تلاش كرده است به اين پرسش اساسي پاسخ دهد. 

اين نويسنده در ابتداي كتاب مي‌گويد: «متأسفانه درك بسياري از كاربردهاي مهم و جالب رياضي نيازمند آشنايي با مباحث پيچيده‌ي تئوري و سطح بالاي دانشگاهي است. البته اين به معناي آن نيست كه نمي‌توان كاربردهاي ساده و سطح پايين رياضي كه قابل درك براي عموم دانش‌آموزان راهنمايي يا دبيرستان باشد پيدا كرد

تيموري در اين كتاب تلاش كرده با استفاده از روش مدل‌سازي، ارتباط ميان رياضي با دنياي واقعي را نشان دهد. به همين دليل فصل نخست كتابش را به اين موضوعات اختصاص داده است: «رابطه‌ي رياضي با اندازه‌گيري»، «آشنايي با روش‌هاي اندازه‌گيري»، «كاربردهاي تئوري و عملي»، «نقش شهود و نمودارهاي رياضي در اندازه‌گيري»، «براي چه مطالبي بهتر مي‌توان كاربرد عملي ارائه داد؟» و «چگونه مي‌توان كاربرد عملي يافت؟»

در بخش «چگونه مي‌توان كاربرد عملي يافت؟» آمده است: «مهم‌ترين منابع جمع‌آوري اطلاعات عبارتند از: تجربه‌هاي شخصي، استفاده از تجربه‌هاي ديگران، مراجعه به منابع، شهود، استفاده از عقل و منطق و استدلال، مشاهده و آزمايش كردن.» 

نويسنده در همين بخش مي‌گويد: «بسياري از كاربردهاي عملي رياضيات در صنعت و زندگي روزمره وجود دارند و در حال استفاده است؛ اما به دليل عدم دقت و احساس نياز، به آن‌ها توجه نداريم. براي مثال، با وجود آن‌كه بسياري از ما در طول زندگي كم و بيش با لوازم و قطعات وسايل زندگي و ماشين‌آلات سر و كار داريم، اما به اصول و قوانين رياضي حاكم بر آن توجه خاصي نداريم. اين موضوع حتي در مورد مبحاثي مانند كاربرد مشتق و بهينه‌سازي نيز استفاده مي‌شود

در كتاب «كاربردهاي رياضي در زندگي روزمره و صنعت» همچنين سعي شده تا با استفاده از مثال‌هايي كه ما در طول روز با آن‌ها سر و كار داريم، درك مفاهيم رياضي براي مخاطب آسان شود. مخصوصاً در فصل دوم كه بر كاربردهاي رياضي در زندگي روزمره بيش‌تر تمركز شده است. «كاربردهاي رياضي در زندگي روزمره»، «كاربردهاي رياضي در رياضي»، «كاربردهاي رياضي در هنر»، «كاربردهاي رياضي در پرورش خلاقيت و هوش فضايي» و «كاربردهاي رياضي در ساير علوم» از جمله‌ي مطالب بخش‌هاي دوم اين كتاب كاربردي هستند.

آشپزي، مسائل ديني، خياطي و حتي خريد پوشاك برخي مثال‌هايي هستند كه در اين كتاب مي‌توانيد پيدا كنيد. رابطه‌ي اين فعاليت‌هاي ساده با مباحث رياضي شما را شگفت‌زده مي‌كند.

«كاربردهاي رياضي در زندگي روزمره و صنعت» نوشته‌ي «قاسم تيموري» است كه «انتشارات منادي تربيت» آن را با قيمت 2700 تومان منتشر كرده است.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 10
  • تجربی ام ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۷
    ریاضی خیلی هم کاربردیه ولی نه برای ما ... ما با یه جمع تفریق هم می تونیم مسائل ژنتیک حل کنیم ....
  • ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۷
    رشته ریاضی هم برن فلسفه منطق زیست زمین ......بخونن چون کاربردی کاربردی کاربردی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها