به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نخستین جشنواره روز بینالملل و سالروز تصویب قانون تاسیس دانشگاه تهران عصر ديروز(8 خرداد) با حضور دكتر فرهاد رهبر، رییس دانشگاه تهران، معاونان آموزش و بينالملل اين دانشگاه، دكتر ارسلان قرباني قائممقام وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و سفیران برخي کشورها در ایران در تالار علامه امینی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران برگزار شد.
در این مراسم، رییس دانشگاه تهران عنوان كرد: دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالي كشور، برنامههاي گستردهاي براي حضور در عرصههاي بينالمللي علم و دانش ترتيب داده است. اين برنامهها شامل ارتباط با دانشگاهها، كتابخانهها و استفاده از دستاوردهاي علمي دانشمندان در تمام نقاط دنياست.
رهبر با تاكيد بر اينكه دانشگاه تهران با 18 دانشگاه معتبر دنيا همكاري و مراوده فرهنگي دارد، افزود: همكاريهاي بينالمللي دانشگاه تهران در حوزههايي چون تبادل استاد و دانشجو، انجام پروژههاي تحقيقاتي، نگارش كتاب، مقاله و برپايي همايشهاي مشترك انجام ميشود.
وي با بيان اينكه تبادل دانشجو زمينه همكاريهاي كشورها را افزايش ميدهد، يادآور شد: امروز، دانشجويان غيرايراني در دانشگاه تهران به خوبي نقش فرهنگي خود را ايفا ميكنند، براي نمونه ميتوان به برپايي نمايشگاه كتاب در حاشيه مراسم روز بينالملل اشاره كرد كه اين نمايشگاه نماد تربيت و علمآموزي دانشجويان است.
رييس دانشگاه تهران تاكيد كرد: برپايي نمايشگاه كتاب و دستاوردهاي فرهنگي در دانشگاه تهران، پتانسيل دانشجويان غيرايراني را در حوزه قلم و انديشه نشان ميدهد و ادامه اين روند ميتواند آغاز حركت بزرگي در دانشگاه تهران محسوب شود.
در اين مراسم همچنين دكتر سيد محمدعلي موسوي، معاون بينالملل دانشگاه تهران گفت: دانشگاه تهران ريشه در تاريخ دو هزار ساله آموزش در ايران دارد و تاسيس آن نشات گرفته از دانشگاه جنديشاپور است.
وي در ادامه افزود: در حاشيه جشنواره روز بينالملل نمايشگاه كتاب و دستاوردهاي دانشجويان غير ايراني از كشورهايي چون چين، افغانستان، سوريه، كوبا، اندونزي و ... برپا شده و در اين نمايشگاه صنايع دستي و كتابهاي فارسي و لاتين دانشجويان نيز به نمايش گذاشته شده است.
در ادامه صلاح زواوي، سفير فلسطين در ايران با تاكيد بر تاريخ با عظمت ايران گفت: ايران با موقعيت استراتژيك خود در منطقه و در ميان كشورهاي دنيا بايد تعداد زيادي دانشگاه بزرگ چون دانشگاه تهران داشته باشد. خوشبختانه اين دانشگاه توانسته نقش فرهنگي ايران را در مقابل ساير كشورها پررنگ كند.
سپس دكتر ارسلان قرباني، قائممقام و معاون وزير در امور بينالملل وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با تاكيد بر ترافيك دانشجويي در تمام كشورهاي دنيا گفت: وزارت علوم با همكاري دانشگاه تهران تلاش دارد زمينه حضور پررنگتر دانشجويان و استادان خارجي را در ايران فراهم كند.
وي گفتمان علمي را مهمترين شاخص علم در دنياي امروز برشمرد و گفت: وزارت علوم با تاكيد بر رويكرد گفتمان علمي با ديگر كشورها ارتباط برقرار ميكند. ايران در بسياري از رشتههاي تحصيلي نياز به اعزام دانشجو ندارد، اما با تاكيد بر ديدگاه مبتني بر مديريت چرخه مغزها اقدام به اعزام دانشجو ميكند.
قرباني اظهار كرد: آموختن زبان فارسي براي دانشجويان غير ايراني حايز اهميت است و در ايران دانشجويان دورههايي با مطالعه متون گزينش شده براي آشنايي با زبان فارسي ميگذرانند.
در نمايشگاه كتابي كه در حاشيه اين مراسم برپا شد بود، كتابهايي چون «چين در يك نگاه»، «گل سرخ دل افگار» اثر محمدجواد خاوري، «عكس ماه تو بر ديواراي شب ليليترند» اثر رحيمه ميرزايي، «صبح روز عيد» به قلم عباس آرمان، «افغانستان؛ تاريخ و جغرافيا» ترجمه جعفر رسولي، «شناسنامه افغانستان» اثر احمد دولتآبادي، «افغانستان در غربت» به قلم حسن انوشه و «ويژهنامه داستان زنان افغانستان» ارايه شد.
دوشنبه ۹ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۰
نظر شما