اميرسرتيپ حسن سيفي، ریيس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاعمقدس ارتش: ارتش به عنوان يكي از اجزاي نظام جمهوري اسلامي ايران، موظف است كه جايگاه وليفقيه در اين ساختار را بداند، همانطور كه امامعلي (ره) در خطبه 252 كتاب نهجالبلاغه بر آن تاكيد داشتهاند./
ايشان در اين خطبه، زمامدار را به عنوان نخ تسبيح معرفي ميكنند كه همه اجزاي يك سازمان را به دور خود حفظ ميكند و اين امر، نقش رهبر در سيستم فرماندهي و كنترل را نشان ميدهد.
براي ما مهم است كه بدانيم، چگونه آن ارتشي كه براي حفظ تاج و تخت و منافع بيگانگان در ايران تشكيل شده بود، در دوران پس از پيروزي انقلاب اسلامي، تبديل به يك ارتش حزباللهي شد و حدود 50هزار شهيد در دوران جنگ تحميلي عراق عليه ايران تقديم كشور كرد.
يكي ديگر از سوالهايي كه پاسخدهي به آنها براي ارتش اهميت دارد، مشخص شدن افراد موثر در اين تغييرات است كه با بررسيهاي انجام شده، "امامخميني (ره)" و "مقام معظم رهبري" بالاترين نقش را دارند.
جالب اينجاست كه حضرت آيتالله خامنهاي، در هر دو مقطع، يعني قبل و بعد از حيات امامخميني (ره) از زمان نمايندگي ايشان در ارتش تا رياست شوراي عالي دفاع و انتصاب به عنوان رهبر، سكاندار ارتش بودهاند.
از نخستين روزهاي استقرار جمهوري اسلامي ايران تاكنون، بيشترين هجمههاي دشمن به سوي رهبري بوده و ضربه زدن به اين جايگاه، در راس اولويتهاي دشمن قرار داشته است تا جايي كه امام خميني (ره) اين جمله تاريخي را ميفرمايند كه "پشتيبان ولايت فقيه باشيد تا به مملكت شما آسيبي نرسد." اكنون نيز اين سوال مطرح است كه در اين پشتيباني، سهم نيروهاي مسلح به ويژه ارتش جمهوري اسلامي ايران براي تحقق اهداف، منويات، مقاصد و آرمانهاي نظام چقدر بوده است؟
براي ارتش مهم است كه نيروهاي آن براي ايفاي نقش خود كه همان توليد امنيت، تثبيت نظام، تحكيم آرمانها و تحقق اهداف قرآني، فرمايشات نبوي و فرمانهاي علوي و ائمه اطهار(ع) است، عاشقانه و بصير حركت كنند. در اين ميان، شناخت شان، منزلت و مكانت سامانه فرماندهي به ويژه مقام معظم فرماندهي كل قوا به عنوان فقيهي آگاه، بصيري هوشمند و دشمنشناسي بينظير كه پرونده درخشاني دارد، در اولويت قرار دارد.
به همين سبب، به ابتكار فرمانده دانشكده افسري امامعلي(ع) و گروهي از دانشجويان اين دانشكده در قالب 12 گروه و با حمايت جمعي از استادان، اقدام به تدوين مجموعه كتابهايي با عنوان "تبيين نقش مقام معظم رهبري در ارتش" شده كه جلد نخست آن منتشر شده و به صورت آزمايشي در ترم جاري اين دانشكده تدريس ميشود.
اين مجموعه با هدف بصيرتبخشي و ارتقاي آگاهي دانشجويان ارتشي نسبت به اهميت جايگاه فرماندهي مقام معظم رهبري منتشر شده تا آنان بدانند كه بدون ولايتفقيه، هيچ اقتداري پايدار نخواهد بود.
به ديگر سخن، از منظر ارتش جمهوري اسلامي ايران، آموزش به معناي ياد دادن يا انباشت اطلاعات نبوده، بلكه آموزشي را آموزش ميداند كه به تغيير رفتار منجر شود. در اين ميان، سابقه ارتش و تجربيات سه دهه انقلاب اسلامي نشان داده كه فرمايشات فرماندهي كل قوا منجر به شيوه آموزشي شده كه به صورت علمي، هدفمند و روشمند در دانشگاه افسري تبيين شده و نگاهي علمي به مسايل مبتلابه ارتش را رقم زده است.
نظر شما