كتاب هاي الكترونيك در چند سال گذشته در صنعت نشر غرب بهويژه ايالات متحده آمريكا حضوري پررنگ را تجربه كردند ولي اين كتابها هنوز در تركيه جايي باز نكرده و در ابتداي راه قرار دارند.
وي يادآور شد: كتابهاي ديجيتال در آمريكا 7 درصد كل كتاب هاي منتشر شده در يك سال را به خود اختصاص ميدهند در حالي كه اين رقم در اروپا به 3 درصد مي رسد.رشد كتاب هاي الكترونيك در جهان سير صعودي دارد و تنها در آمريكا رشدي 2 برابر داشته است ولي در تركيه هنوز به سطح قابل قبولي نرسيدهايم.
«مهمت اينهان» با اشاره به كم بودن تعداد كتابخوان هاي الكترونيك در بازار تركيه گفت: تنها 8درصد كل فروش موسسه در ماه مي مربوط به كتابهاي ديجيتال بود كه رقمي بسيار ناچيز است.
وي در بررسي علل بازار نامناسب كتاب هاي ديجيتال در تركيه گفت: نبود اعتماد به كپي كتابهاي ديجيتال يكي از دلايل آن است.از سويي ديگر دست اندركاران صنعت نشر ميترسند با رشد كتاب هاي الكترونيك، بازار كتاب هاي چاپي آنها با ركود مواجه شود و ضرر كنند. ترس از رعايت نشدن قوانين كپي رايت يكي ديگر از علل بي توجهي ناشران به كتاب هاي الكترونيك است در حالي كه تلاش كرديم تا هر كتاب با كدي ويژه تنها در يك كتابخوان الكترونيك خوانده شود و به اين ترتيب حق كپي رايت رعايت ميشود و شايد از اين لحاظ امنيت كتاب هاي الكترونيك از كتاب هاي كاغذي هم بيشتر باشد.
به هر حال كتاب هاي ديجيتال به تركيه هم راه يافته وبايد منتظر سالهاي بعد بود.
نظر شما