پنجشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۰ - ۱۲:۲۰
ستاره های فوتبال در دنیای واقعی

«مردان فوتبالی» کتاب جدید سیمون کوپر سعی دارد تا ما را با آنچه در ورای آنچه از ستاره های فوتبال در تلویزیون و رسانه ها می دانیم آشنا کند._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از ساسر بلاگ، او دراین کتاب درباره ستاره های فوتبال حرف زده و می گوید بیشتر آنها خانواده شان را در پیله ای گرم می پیچند و تصویر خیره کننده ای از آن ارایه می کنند که در حقیقت واکشی به سیاست تجاری و پاسخی به انگیزه های نهان پس از شهرت است. این در حالی ست که آنها وقتی در حال بزرگ شدن هستند، درباره دنیای بیرونی فوتبال خیلی کم اطلاع دارند و مدرسه های فوتبال جذابیت چندانی برایشان ندارند و در این میان فرانک لمپارد یکی از نمونه هایی است که علاقه ای خاموش به آموزش آکادمیک داشت. 

این بازیکنان وقتی وارد زندگی حرفه ای ورزشی خود می شوند و در قالب باشگاه کار و زندگی می کنند، با می بینند دارند با مردمی زندگی می کنند که ربطی به فرهنگ آنها ندارند و با درهای قفل شده اتاق هایشان روبه رو می شوند، دچار شوکی می شوند که هیچگاه تصورش را نمی کردند. 

کوپر کتابش را با این جمله آغاز می کند: «بابی چارلتون کودن بود، میشل پلاتینی شخصیتی ضعیف داشت و پله یک عروسک خیمه شب بازی سخن گو در اختیار مربیانش بود». 

او می نویسد چهره های شناخته‌شده‌ترقوتبال همیشه در معرض توجه رسانه‌ها قرار دارند و ناخوآگاه تلاش می کنند تا خود را جمع کنند دراین میان چهره هایی محدودی مثل «آرسن ونگر» هم وجود دارند که خیلی راحت درباره خودشان صحبت می کنند. اما این راحتی هیچگاه درباره بازیکنی مثل «وین رونی» و یا بازیکنان دیگر شبیه او عملی نمی شود.
این نویسنده می گوید با این حال با توجه به این که این ورزش در زندگی اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مردم کره زمین راه یافته بنابراین گزارشگران و خبرنگاران این رشته باید با تلاشی سخت بکوشند تا اطلاعات لازم را به دست آورند و مخاطبان خود را سیر کنند.
 
بالا رفتن قیمت آگهی بازرگانی با نمایش یک بازی فوتبال نشان دهنده اهمیتی است که این رشته برای مردم هر نقطه از کره زمین دارد و مخصوصا وقتی قرار است گزارشی از زندگی خصوصی یک چهره فوتبالی پخش شود دیگر این حساسیت ها به اوج خود می رسد. به همین دلیل است که گزارش‌های مبتذلی که درباره روابط غیراخلاقی برخی از چهره ها مطرح می شود به تیتر یک صفحه اول روزنامه ها و هفته نامه ها بدل می شود. 

بیشتر مطالب این کتاب از مقاله ها و یادداشت‌هایی تشکیل شده که کوپر به عنوان خبرنگار ورزشی در ۱۳ سال کاری خود در روزنامه‌های مختلف بریتانیا منتشر کرده است . با این حال مطالب دیگری نیز به طور مشخص برای تکمیل این کتاب نوشته و به آن یادداشت ها افزوده شده است. 

او می نویسد شاید توجه اولیه آنها به فوتبال موجب می شود که آنها دیدگاهی پیشرس به این ورزش داشته باشند. اما بیشتر آنها به طور غریزی درک می کنند که وزن فوتبال خیلی بیشتر از آن چیزی است که آنها در زمان بازی در کلوپ های دوره نوجوانی شان تصور می کردند. هر چند آنها می توانند این دنیا را بشکنند و با رفتارشان از آن فاصله بگیرند اما می ترسند که تغییر چهره ورزشی شان در میان هواداران به ضررشان بدل شود و به همین دلیل دچار یک نگرانی دایمی می شوند. اشلی کول یکی از چهره هایی بود که به دلیل کله شقی اش حقوق هفته ای 55 هزار پوندی آرسنال را نپذیرفت و به همین دلیل در میان هوادارنش به عنوان خائن شناخته شد. 

این ورزشی نویس در کتابش یادآوری می کند که برای فوتبالیست هایی که اینقدر زیر ذره بین قرار دارند هیچ شادی واقعی ای وجود ندارد و شاید شادی آنها در رفتن به درون وان آب گرم یا چیزهایی از این دست باشد. همانطور که رونی به خوابیدن و شرط بندی ورزشی علاقه دارد و تنها در این حالت احساس آرامش می کند. 

کتاب «مردان فوتبال» به قلم سیمون کوپر و با قیمت 99/16 پوند اواخر اردیبهشت به بازار کتاب انگلیسی زبان راه یافت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها