سه‌شنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۴۰
دانشور: جنبه‌هاي مختلف بازيگري در "آليسون هاج" بازگو شد

ترجمه كتاب «آموزش و پرورش بازيگر در قرن بيستم» اثر آليسون هاج در بخش «هنرهاي نمايشي» شانزدهمين دوره جايزه كتاب فصل، شايسته تقدير شناخته شد. به گفته دانشور، يكي از مترجمان كتاب، اين ثر مخاطب را با جنبه‌هاي مختلف بازيگري و دشواري‌هاي آن آشنا مي‌ كند._

دانشور به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) ‌گفت: اين كتاب تفاوت‌هاي  زيادي با ساير آثاري كه درباره بازيگري چاپ شده دارد. در اين اثر افرادي كه خودشان از اهالي تئاترند، دستاوردهاي اين هنر را در صد سال اخير راجع به مسايل بازيگري، طراحي صحنه و نورپردازي تدوين و مكتوب كرده اند. 

وي با بيان اينكه تدوين و چاپ دشواري و آموزه‌هاي كار بازيگري بسيار كم انجام شده بيان داشت: كتاب نه تنها حاوي دستاورد اين بازيگران است،بلكه تجربيات زندگي شخصي، اجتماعي و سياسي بازيگران را در خود جاي داده و اين تجربيات متنوع براي علاقه‌مندان جالب توجه است. 

دانشور توضيح داد: كتاب درباره آموزش بازيگري است و اينكه چگونه يك شخص علاقه‌مند وارد اين حوزه گسترده شود، با جنبه‌هاي مختلف آن آشنا شده و آموزش ببيند.

وي در ادامه هر نوع قدرداني از فعالان در حوزه فرهنگي را مهم و بااهميت دانست و اظهار داشت: اين اتفاق موجب تشويق زحمت‌كشان و حركت سالم‌تر مولفان و مترجمان مي‌شود. همچنين فعاليت‌ها در حوزه كتاب رنگ بيشتري به خود مي‌گيرد. 

دانشور تصريح كرد: برگزاري چنين مراسمي لازم است،چون اگر نباشد به نظر مي‌آيد هيچ اثر فرهنگي، هنري و ادبي بازخورد ندارد. خواننده كتاب را مي‌خواند ولي نمي‌تواند نقطه نظر خود را اعلام كند، وجود اين نوع مراسم‌ موجب نقد و بررسي آثار مي‌شود.

كتاب «آموزش و پرورش بازيگر در قرن بيستم»شامل دوازده مقاله: «سيستم استانيسلاوسكي: راهكارهاي بازيگر»، «ماير هولت و علم بيومكانيك»، «ژاك كوپو: در جستجوي صداقت»، «آراء ميخائيل چخوف درباره فن بازيگري: آيا دن كيشوت واقعيت داشت؟»، «برشت و آموزش بازيگر: ما به نمايندگي از چه كسي بازي مي‌كنيم؟»، «جون ليتلوود»، «استراسبرگ، آدلر و مايسنر: بازيگري متد»، «جوزف چايكين و ابعاد گوناگون پرورش بازيگر»، «پيتر بروك: شفافيت و شبكه نامرئي»، «نگرش بصيرانه گروتوفسكي به بازيگر: در جستجوي تماس»، «آموزش و پرورش، همراه با يوجينيو باربا: اصول بازيگري، پيش-بيانگري و تب و تاب شخصي» و «ولوجيم‌يش استانيه‌وسكي: گاردژينيتسه و بازيگر طبيعي شده» است.

اين كتاب كه از جديدترين و جدي‌ترين مطالعات غربي در آموزش بازيگري به ‌ويژه در حوزه دانشگاهي است با «استانيسلاوسكي» روس آغاز مي‌شود.

كتاب «آموزش و پرورش بازيگر در قرن بيستم» زير نظر آليسون هاج با ترجمه مشترك داود دانشور، منصور براهيمي و مجيداخگر‌ منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها