سيدعباس حسينينيك در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اظهار كرد: گسترش فعاليتهاي انتشاراتي شامل تاليف، ترجمه، نشر و توزيع آثار علمي و فرهنگي در دهه اخير، تخلفات و جرايم مختلفي مانند تكثير غير قانوني كتاب را به دنبال داشته است.
وي ادامه داد: در اين حوزه ضروري است كه وضعيت حقوقي و قضايي حوزه تاليف و نشر با حضور انديشمندان و دستاندركاران اين حوزه تبيين شود.
حسينينيك با اشاره به برپايي جلسات مستمر با موضوعات پيشنهادي و كاربردي در حوزه حقوق مولفان و ناشران، يادآور شد: در اين جلسات، شرايط لازم براي هماهنگي بين نهادهاي اداري، قضايي و صنفي براي حمايت هر چه بيشتر مولفان، مترجمان، ناشران، موزعان و كتابفروشان انجام ميشود.
وي تصريح كرد: ورود به حيطه تمركزگرايي با راهبردهاي كلان، منسجم و تعريف شده از سوي شورا ميتواند به آسيبشناسي و بررسي راههاي پيشگيري از وقوع تخلفات و جرايم عليه حقوق مالكيت ادبي و هنري كمك كند.
حسينينيك در بخش ديگر سخنان خود به سه رويكرد اصلي شوراي حمايت از حقوق تاليف و نشر اشاره كرد و گفت: اصلاح و نقد و بررسي قانون موجود، ايجاد بستر آموزشي براي آشنايي ناشران، مولفان و مترجمان با حقوق مالكيت ادبي، هنري، تهيه و تدوين كتابچههاي آموزشي براي دستاندركاران نشر در اولويتهاي كاري مجموعه قرار دارد.
رييس شوراي حمايت از حقوق تاليف و نشر، خاطرنشان كرد: در سال جاري برنامههاي متنوع و مختلفي را براي پربار كردن اولويتهاي كاري شورا در نظر داريم كه بررسي لوايح، آييننامهها و بخشنامههاي مربوط به حوزه تاليف و نشر از آن جمله است. مهمترين آن نيز، بررسي لايحه جديد حقوق مالكيت ادبي و هنري است.
وي درباره ضرورت اصلاح ماده 12 قانون حمايت حقوق مولفان، مصنفان و هنرمندان نيز توضيح داد: مشاوره و اظهار نظر درباره مسايل و موضوعات حقوقي مربوط به حوزه معاونت فرهنگي در ماده 12 اين قانون نيز در اولويت كاري مجموعه قرار دارد.
حسينينيك از ارايه خدمات حقوقي در حوزه تاليف و نشر خبر داد و گفت: طرح دعواي ابطال موادي از آييننامه اجرايي بند ل ماده 139 قانون مالياتهاي مستقيم يا پيگيري براي اخذ استفساريه مربوط به اين ماده نيز يكي ديگر از كارهاي اين شورا در سال جاري خواهد بود.
وي همچنين درباره فعاليتهاي حقوقي و قضايي در حوزه فعاليت ناشران و مولفان نيز اظهار كرد: مديريت اقدامات قضايي توسط وكلا و مسولان قضايي سراسر كشور براي برخورد با تخلفات ناشران، پديدآورندگان و كتابفروشان نيز در اين فهرست به چشم ميخورد.
رييس شوراي حمايت از حقوق تاليف و نشر با بيان اينكه تجميع منابع كتابخانهاي يكي ديگر از برنامههاي شورا در سال 1390 است، عنوان كرد: ايجاد كتابخانه تخصصي در حوزه حقوق ماليكت ادبي و هنري و تامين منابع علمي و فقهي براي استفاده دستاندركاران و فعالان حوزههاي مختلف حقوقي و نشر يكي از ضرورتهايي است كه در آيندهاي نزديك محقق ميشود.
به گفته حسينينيك، برپايي كلاسهاي آموزشي با موضوع حقوق مالكيت ادبي و هنري براي ناشران، كتابفروشان و پديدآورندگان، ارايه مشاوره حقوقي به دستاندركاران حوزههاي مختلف نشر، هماهنگي با قوه قضائيه و نهادهاي دادرسي براي پيگيريهاي حقوقي و قضايي نيز از ديگر فعاليتهايي است كه اين شورا دنبال ميكند.
شوراي حمايت از حقوق تاليف و نشر آذر ماه سال 1389 با حضور نمايندگان تشكلهاي صنفي فعاليت خود را آغاز كرده است.
شنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۰ - ۱۶:۵۸
نظر شما