خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) ـ مهدی صادقی، مدير مسوول انتشارات بامداد كتاب: هميشه سخنان ارزنده حضرت آقا را که بارها درباره حوزه کتاب و انتشارات فرمودهاند به خاطر دارم، زماني كه گفتند:«ترویج کتابخوانی منجر به تربیت نسل فرهیخته، دانشمند و باذوق میشود»، «هر آنچه ما در عرصه فنون و علوم داریم، در کتاب متجلی میشود»، «کتاب یک مساله لازم برای همه است»، «نفس کشاندن مردم به عرصه مطالعه چیز بزرگی است» و ...
رهبر انقلاب اسلامی در سخنراني اخيرشان با اشراف کامل و پیگیری مستمر از شرایط کنونی، تولید و نشر کتاب و آمارهای مطالعه در کشور را راضی کننده ندانستند.
من به عنوان ناشر تخصصی ورزشی با تجربه 10 سال فعاليت در اين عرصه، وضعیت کنونی نشر و فروش کتابهای ورزشی و تربیت بدنی را بسیار نگرانکننده ميبينم. متاسفانه ناشران ورزشی با توجه به شرایط نامناسب فروش کتاب، به ناچار شمارگان آثار خود را به 1000 نسخه کاهش دادهاند، این شمارگان در سالهای گذشته 2000 و 3000 نسخه بود!
در حوزه ورزش متولیان و حامیان اصلی کتابهای ورزشی را میتوان وزارت ورزش و جوانان کنونی(سازمان تربیت بدنی سابق) و کمیته ملی المپیک دانست. متاسفانه چند سالی است كه مقوله کتاب ورزشی در این دو متولی بزرگ ورزش به فراموشی سپرده شده و هیچ کتابی از ناشران ورزشی خریداري نميشود و حمایتی از آنها صورت نميگيرد.
کتاب ورزشی را میتوان مهمترین نوع کتابهای مفید و سالم دانست که هیچگونه انحراف فرهنگی و سیاسی در آن راهی نخواهد داشت. کتابهای ورزشی اطلاعات مفید و کاربردی در اختیار علاقهمندان و ورزشکاران قرار میدهند، بهویژه آن که قشر نوجوان و جوانان با توجه به شرایط سنی گرایش بیشتری به سمت ورزش دارند. بنابراین برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی ورزشی در بین نوجوانان و جوانان باید تدبیری آگاهانه و خلاقانه اندیشید. جامعه ورزشی ما نیازمند مطالعه و کسب علم از طریق کتابهای ورزشی است.
در حوزه ورزش با توجه به اینکه فیلمهای آموزشی، علمی و مستند تهیه و توزیع ميشوند، اما هنوز کتاب ورزشی به عنوان یک منبع مناسب و قابل دسترس و کم هزینه مورد استفاده است.
آموزش و پرورش و مدارس ابتدایی در حوزه ورزش، جایگاه اصلی تربیت بدنی و آموزش اصول اولیه ورزش و حرکات صحیح ورزشی را دارند. فعالیت بدنی اساس پیشرفت کودکان و نوجوانان به شمار ميآيد، اما متاسفانه به دنبال پیشرفت تکنولوژی و اختراعات، سبک زندگی کودکان تغییر کرده و بیشتر از سرگرميهای کامپیوتری، ویدئویی و تلویزیون به صورت غیرفعال لذت میبرند. کم تحرکی خطر بسیار بزرگی برای کودکان به شمار میآید. لازم است با آموزشهای کاربردی روش زندگی کودکان تغییر كند و به سوی فعالیت جسمانی سوق داده شود. در این ميان نقش کتابهای ورزشی برای آموزش و پرداختن به انواع بازیهای ورزشی و پرورشی بسیار اهمیت دارد.
همچنين معرفی و اطلاعرسانی عناوین منتشر شده در مطبوعات و رسانهها بسیار کارآمد است. کتابهای ورزشی باید در برنامههای مختلف ورزشی معرفی شوند. این اقدام در ایجاد انگیزه و شوق مطالعه در ميان مردم و ورزشکاران تاثیر فراواني دارد و افرادی که در زمینه ورزشی دارای تجربهای اندكاند با استفاده از کتاب، چگونگی انجام تمرینات ساده و کاربردی را به شكل صحیح خواهند آموخت. قرار دادن کتابهای ورزشی در سبد خانوار خانواده برای دست یافتن به اهداف عالی تربیتی و سلامت جسم مهم است.
دوشنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۰
نظر شما