سه‌شنبه ۱ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۸
تصويرگران قرآنی با محدوديت مواجهند

مديرعامل انجمن فرهنگي و هنري تصويرگران در نشست تخصصي تصويرسازي قرآن كه در نمايشگاه قرآن كريم برگزار شد، گفت: تصويرگران قرآنی با محدوديت مواجهند از مشكلات عمده ما ارتباط بين منبع تفسير و تصويرگر است، قرآن تفاسير مختلفي دارد و تصويرگر نمي‌داند برچه اساسي بايد مثلا فرشته يا شيطان را تصوير كند.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از ستاد خبري نوزدهمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن‌ كريم، علي هاشمي شهركي با بيان اين مطلب گفت: تصويرسازي، هنري است كه به واسطه‌ آن پيام و مفهوم داستان به مخاطب منتقل مي‌شود و با توجه به سبقه تاريخي مي‌توان گفت كه انسان‌هاي اوليه ابتدا از هنر تصوير براي بيان مفاهيم خود استفاده مي‌كردند. 

مديرعامل انجمن فرهنگي و هنري تصويرگران با اشاره به كشف نقش ‌برجسته‌ها در شهرهاي مختلف ايران تصريح كرد: انجمن تصويرگري ايران، با هدف ترويج و حمايت از هنر تصويرگري ايجاد شده است و در دهه چهل بيشتر هنرمندان تصويرگر به كارهاي تصويرگري در حوزه كودك و نوجوان پرداختند، اما در چند سال گذشته با توجه به تغيير ذائقه مخاطبان، امروزه هنر تصويرسازي در كنار عكس مورد توجه مخاطبان بزرگسال قرار گرفته است و انجمن تصويرگران يكي از فعاليت‌هاي خود را توجه به تصويرگري مفاهيم مذهبي قرار داده است.
به گفته شهركي در انجمن تصويرگران، كارگروه ويژه‌اي براي فعاليت‌هاي مذهبي تشكيل شده و در همين زمينه جزوات و كتاب‌هايي درباره تصويرگري مذهبي پيش از انقلاب و پس از آن جمع‌آوري شده است.

وي با بيان اين‌كه تصويرگري مذهبي نسب به ساير تصويرگري‌ها رشد چنداني نكرده است، افزود: تمام تلاش ما در انجمن ارتقاي اين نوع از تصويرگري بوده و بر همين اساس انجمن، دوسالانه نيايش را با رويكرد تصويرگري‌هاي مذهبي راه‌اندازي كرده‌ است.

شهركي همچنين توضيح داد: بيشتر تصويرسازي‌هاي مذهبي در سال‌هاي اخير مربوط به قصص قرآني، زندگي پيامبران و ائمه(ع) بوده كه اين نيز به دليل محدوديت‌هايي است كه براي تصويرسازان مفاهيم قرآني ايجاد مي‌شود. 

مديرعامل انجمن فرهنگي و هنري تصويرگران ادامه داد: در چنين شرايطي تصويرگر چگونه مي‌تواند اقدام به خلق و كشف مفاهيم مستتر در قرآن كند، وقتي ما به سمت فضاي قرآني مي‌رويم، تصويرگر بايد به خوبي همه مفاهيم را درك كرده و سپس اقدام به خلق اثر كند.
وي درباره مشكلات تصويرگران قرآني گفت: يكي از مشكلات عمده ما ارتباط بين منبع تفسير و تصويرگر است، قرآن تفاسير مختلفي دارد و تصويرگر نمي‌داند برچه اساسي بايد مثلا فرشته يا شيطان را تصوير كند؛ حتي در مواردي اگر تصويرگر فرشته‌اي را به شكل زن يا مرد در بياورد بر او ايراد مي‌گيرند و اين موضوع يكي از مشكلات عمده تصويرگران است كه نمي‌دانند براساس چه منبع و چه تفسيري بايد هنر خود را خلق كنند.

نشست «تخصصي تصويرسازي قرآن» 31 مردادماه با حضور متخصصان در غرفه معاونت مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نمايشگاه قرآن برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها