«مديريت تبليغي در سفرهاي زيارتي» عنوان اثري از حجتالاسلام حجتالله بيات، معاون پژوهشكده حج و زيارت بعثه مقام معظم رهبري است كه با نگاهي تخصصي و تاكيد بر لزوم تلفيق ابزارهاي تبليغ سنتي و مدرن، داشتن سواد رسانهاي را يكي از لوازم تبليغ دینی در عصر رسانه ميداند.-
وي مخاطبمحوري را رسالت ديگر اين كتاب دانست و بيان داشت: اين كتاب بازگو ميكند كه آنچه از طريق اقدامات مبلغ اتفاق ميافتد، بايد به طور كامل مطابق با موقعیت مخاطب باشد. در اين بحث ساخت و مديريت پيام در راستاي جذابيت داشتن و اثربخشي آن اهميت بالايي دارد.
حجتالسلام بيات از سفرهاي زيارتي به عنوان فرصت و موقعيتي خاص براي تبليغ ياد كرد و گفت: همچنان كه در كتاب «مديريت تبليغي در سفرهاي زيارتي» نيز به اين موضوع توجه شده است، در سفرهاي زيارتي ظرفيتهاي تبليغي متفاوتند. اين اثر ميكوشد با تطبيق مثالها و مصاديق ملموس در سفر براي عوامل فرهنگي، راهكارهاي صحيح مديريت تبليغ دینی را عنوان كند.
معاون پژوهشكده حج و زيارت بعثه مقام معظم رهبري پرداختن به ویژگیهای تبليغ سنتي و مدرن را از جمله مباحث اصلي اين نوشتار توصيف كرد و با تاكيد بر لزوم آشنايي مبلغان با ابزاهاي سنتي و مدرن تبليغ گفت: در سفرهاي زيارتي كه زائران با دنيايي از تبليغات رسانهاي گوناگون مواجه و مرتبطند، نميتوان تنها به شيوههاي سنتي تبليغ اكتفا كرد. روحانيون كاروانها و ساير عوامل فرهنگي بايد با آگاهي از فضاي رسانهاي و تبليغاتي كه زائران را تحت تاثير قرار ميدهند، با ارتقاي سواد رسانهاي خود به تلفيقي از راهكارهاي تبليغ سنتي و مدرن دست يابند.
اين نويسنده و پژوهشگر ديني و مسايل اجتماعي با تاكيد بر اين كه فضاهاي جديد اطلاعرساني و ارتباطات موجب تحولاتي در تمامي حوزههاي مرتبط با تبليغ ديني شدهاند، اظهار كرد: اكنون نيازمند تلفيق ابزارهاي تبليغ سنتي و مدرن در راستاي توجه به ابزارها و وضعيت كنوني تبليغ مدرنيم. در اين مسير داشتن و ارتقاي سواد رسانهاي يكي از لوازم تبليغ در دنياي جديد است.
نخستين چاپ كتاب «مديريت تبليغي در سفرهاي زيارتي» تا اواخر شهريور ماه منتشر خواهد كرد.
نظر شما