پنجشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۱:۱۱
مخاطبان ايرانی داستان زندگی «آلیو كیتریج» را مي‌خوانند

رمان «آلیو كیتریج» به قلم الیزابت استراوت،، برنده جايزه پوليتزر سال 2009، روانه بازار كتاب ایران شد.

به گزارش خبرگزاری كتاب ایران (ایبنا)، «آلیو كیتریج»، مجموعه‌ای از داستان‌های به هم پیوسته نویسنده آمریكایی، الیزابت استراوت، درباره زنی به نام آلیو و اعضای خانواده‌اش است. اثری كه در سال 2009 توانست جایزه ادبی پولیتزر را از آن خود كند.

«آلیو كیتریج»، دبیر بازنشسته شهری كوچك به نام مین در ایالات متحده آمریکا است، زنی كه در تمامی داستان‌های این مجموعه حضور دارد. شخصیتی پیچیده كه همیشه هم خوب و قابل تحسین نیست. آلیو كیتریج گاهی سرسخت و خشن است و گاهی آرام و صبور، گاهی درك می‌كند و حرفت را می‌پذیرد، گاهی از بیخ و بن استدلالت را انكار می‌كند. كسی كه تغییرات آرام شهر كوچكش و دنیای بزرگ را رصد می‌كند، اما بسیاری اوقات تغییرات آدم‌های اطرافش را نمی‌بیند. «آلیو» را می‌توان نماد جامعه‌ای كوچكی دانست كه خود نویسنده در آن زندگی كرده و گویی با خلق چنین شخصیتی، در صدد برآمده تا داستان زادگاهش را روایت كند.

گرچه نویسنده، داستان‌های این مجموعه را از هم جدا كرده، اما خط داستانی كتاب، حول محور فعالیت‌ها و ماجراهای آلیو كیتریج پیش می‌رود، شخصیتی كه گاه حضورش كم‌رنگ و به ذكر یك نام و توصیفاتی كوتاه، از سوی دیگر شخصیت‌ها، محدود می‌شود. 

«آلیو كیتریج» نخستین اثری است كه از الیزابت استراوت، نویسنده آمریكایی، در ایران منتشر شده است. نویسنده‌ای كه آثارش مورد توجه منتقدان زیادی قرار گرفت. پیش از انتشار «آلیو كیتریج»، از این نویسنده، آثار دیگری هم منتشر شده بود: «آمی و ایزابل» كه توانست برنده جایزه ادبی «لس‌ آنجلس تایمز»، برنده «اورنج پرایز» در سال ۲۰۰۰ و نامزد جایزه ادبی «انجمن قلم فاکنر» شود. بعد از آن، در سال 2006 رمان دیگری از این نویسنده منتشر شد كه به فروش قابل توجهی دست یافت. از همین رو است كه انتشار «آلیو كیتریج» برای این نویسنده، كار آسانی نبود. بسیاری از منتقدان منتظر انتشار این اثر بودند تا ببینند آیا الیزابت استراوت می‌تواند به موفقیت‌هایش ادامه دهد یا خير
 
این اثر كه مجموعه‌ داستان‌هایی مرتبط به هم را در بر می‌گیرد، برنده جایزه ادبی پولیتزر شد و خیلی زود به قفسه كتاب‌فروشی‌های كشورهای دیگر هم راه یافت.


آلیو در داستان‌‌های این مجموعه، به شكل‌های متفاوتی ظاهر می‌شود. موضوعی كه سبب پیچیدگی موضوعی و ساختاری اثر شده است. حتی در داستان‌هایی كه آلیو نقشی بسیار كم‌رنگی دارد، احساسات و حوادث جریان یافته در داستان، در نهایت پای او را وسط می‌كشد و به گونه‌ای با زندگی آلیو در  هم می‌آمیزد.

از آن‌جا كه هر فصل از این كتاب به داستانی متفاوت می‌پردازد، مخاطب با شخصیت‌های زیادی آشنا می‌شود. افرادی با نام‌ها، خصوصیات و ظواهری متفاوت كه تمركز همه جانبه مخاطب را طلب مي‌كند. نویسنده در این اثر، ماجراها را با جزییات زیادی روایت و برخی واقعیت‌های داستان را چندين بار بازگو می‌كند. این‌گونه است كه مخاطب گاهی با توصیفاتی تكراری روبرو می‌شود. اما این موارد را نمی‌توان نقاط ضعف داستان الیزابت استراوت دانست.
 
در پایان كتاب، خواننده آنقدر با شخصیت اصلی داستان احساس نزدیكی می‌كند كه گویی مدت‌ها است او را به خوبی می‌شناسد. به هر حال وجود شخصیت‌های متعدد در این اثر، كه گاه هیچ ارتباطی با هم پیدا نمی‌كنند، از خصوصیاتی است كه نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

«آلیو كیتریج» رمانی به قلم الیزابت استراوت، با ترجمه احسان شفیعی زرگر و سما قرایی در 432 صفحه و با قیمت 9 هزار تومان از سوی نشر «قطره» منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها