سه‌شنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۰ - ۰۹:۴۵
زندگی گراتزیا دلددا در ايران خوانده می‌شود

«کوزیما یا تقریبا گراتزیا دلددا» رمانی است به قلم گراتزیا دلددا كه با ترجمه بهمن فرزانه در ایران منتشر شده است؛ اثری بر اساس زندگی یكی از برندگان جایزه نوبل ادبیات كه در قالب رمان نوشته شده و فراز و نشیب‌های زندگی نویسنده را روایت می‌كند.-

به گزارش خبرگزاری كتاب ایران (ایبنا)، «کوزیما یا تقریبا گراتزیا دلددا» نام رمانی است از گراتزیا دلددا كه زندگی‌نامه این نویسنده هم محسوب می‌شود. اثری داستانی كه چهره وي را در جوانی‌ نشان می‌دهد.
 
دلددا از مطرح‌ترین شخصيت‌های ادبی در قرن بیستم میلادی محسوب می‌شود. 

در رمان «کوزیما یا تقریبا گراتزیا دلددا» مخاطب با دغدغه‌های دختری جوان روبه‌رو می‌شود كه در برابر خانواده و سنت‌های محدود كننده اطراف خود به مقابله بر می‌خیزد و تمام تلاش خود را می‌كند كه بتواند ادامه تحصیل دهد و به یک نویسنده تبدیل شود. از این رو است كه «كوزیما» را می‌توان صدای آزادی‌طلبی زنان غربی دانست كه در قالب یك رمان و به قلم نویسنده‌ای ایتالیایی نوشته شده است؛ نویسنده‌ای كه در نتیجه این عشق و علاقه‌ به نوشتن، توانست جایزه نوبل ادبیات را در سال 1926 از آن خود كند.

گراتزیا دلددا با تمركز بر سال‌های ابتدایی زندگی خود، از شخصیتی داستانی به نام كوزیما بهره می‌گیرد. نويسنده با تركیب واقعیت و آرزوهای كوزيما در جوانی، زشتی‌ها و زیبایی‌های جهان را در كنار هم به تصویر می‌كشد. او یكی از اعضای خانواده‌ای پرجمعیت است كه گویی غم و افسوس با آن‌ها عجین شده است. اما این دختر جوان، مغلوب حوادث تلخ زندگی نمی‌شود و به دنبال كشف زیبایی و شناخت جهان می‌رود. وی موفق می‌شود با تعلیمات معلمی خصوصی تحصیلات خود را ادامه دهد و در سن 19 سالگی نخستین داستانش را در مجله‌ای منتشر كند. این سرآغاز راهی بود كه معتبرترین جایزه ادبی جهان را برای دلددا به ارمغان آورد.

در این كتاب، داستان زندگی دختری روایت می‌شود كه در جزیره ساردنی ایتالیا در دهه‌های پایانی قرن نوزدهم زندگی می‌كند؛ جایی كه تحصیلات رسمی برای دختران ممنوع بود و به ندرت زنی پیدا می‌شد كه سواد خواندن و نوشتن داشته باشد. رمان بر اساس زندگی واقعی نویسنده، حكایتی جذاب و با جزییات فراوان از زندگی خانوادگی، آداب و رسوم روستایی و آرزوهای انسانی است. 

آرزوهای خیالی و فانتزی نویسنده در دوران كودكی، به زیبایی در این رمان نشان داده شده است. علاوه بر این، تاریخچه‌، فرهنگ و روابط اجتماعی محل زندگی نویسنده، یكی از مسایلی است كه با خواندن این رمان برای مخاطب روشن می‌شود. 

به همین دلیل این رمان را نمی‌توان داستانی صرف یا سرگذشت‌نامه‌ای از نویسنده‌ای مطرح دانست. نقد شرایط اجتماعی، نمایش پیچیدگی‌های زندگی و تقدیر از آرمان‌های انسانی از دیگر موضوعاتی است كه در داستان كوتاه زندگی گراتزیا دلددا گنجانده شده است.

گراتزیا دلددا در سال 1871 میلادی به دنیا آمد و 64 سال عمر كرد. او باوجود محدودیت‌هایی كه در زندگی داشت، راه خود را پیدا كرد و نویسنده‌ای مطرح در اروپا و جهان شد. وی اولین زن ایتالیایی است كه توانسته جایزه نوبل ادبیات را به دست آورد. در اغلب آثار این نویسنده، شخصیت‌پردازی موشكافانه و ستایش انسان و زندگی در بستر داستانی روایی به چشم می‌خورد.

«کوزیما یا تقریبا گراتزیا دلددا» عنوانی است كه بهمن فرزانه برای رمان دلددا برگزیده است.

بهمن فرزانه بسیاری از آثار این نویسنده ایتالیایی را به فارسی ترجمه كرده است. «چشم‌های سیمونه»، «راز مرد گوشه‌گیر»، «وسوسه»، «حریق در باغ زیتون»، «خاکستر»، «رقص گردنبند»، «راه خطا» و «بر لب پرتگاه» برخی آثار گراتزیا دلددا هستند كه در ایران با ترجمه بهمن فرزانه منتشر شده است. «کوزیما یا تقریبا گراتزیا دلددا» آخرین اثر منتشر شده این نویسنده است كه بعد از مرگش در ایتالیا منتشر شد. 

«کوزیما یا تقریبا گراتزیا دلددا» با ترجمه بهمن فرزانه در 128 صفحه و با قيمت سه هزار تومان از سوی نشر ثالث روانه بازار كتاب ايران شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط