شنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۹
انتشار 61 عنوان كتاب تاريخ و جغرافيا در هفته دوم شهريور

ناشران ايراني، 5 تا 10شهريور، 61 عنوان كتاب در حوزه تاريخ و جغرافيا منتشر كرده‌اند كه 59 عنوان آن تاليفي‌ و تنها دو عنوان ترجمه است.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، از ميان 61 عنوان كتاب منتشر شده در حوزه تاريخ و جغرافيا، 27 عنوان چاپ نخست و بقيه تجديد چاپ‌‌اند.

سهم ناشران شهرستاني از كتاب‌هاي منتشر شده در هفته اخير (5 تا 10 شهريور) 23 عنوان كتاب تاريخ و جغرافياست و 38 عنوان كتاب را ناشران تهراني روانه بازار نشر كرده‌اند.

متوسط شمارگان اين كتاب‌ها 2595 نسخه و متوسط صفحات آن 275 صفحه است.

«آفرينش و تاريخ»، «اردشير تا انقراض هخامنشيان»، «از كوروش تا داريوش: دو پادشاه دادگر»، «ايلام دوره پهلوي از سقوط نظام واليگري تا سقوط سلسله پهلوي»، «تاريخ ارمنيان گيلان»، «تاريخ گيلان: از آغاز تا برپايي جنبش مشروطه»، «تمدن مارليك»، «تيمور لنگ»، «جغرافياي طبيعي گيلان»، «خشيارشا، جانشين داريوش: اتفاقات مهم در زمان خشيارشا»، «دايره‌المعارف كامل نام‌هاي ايران» و «در دهليزهاي قدرت: زندگي‌نامه سياسي حسين علاء»  از جمله كتاب‌هاي منتشر شده تاريخ و جغرافيا در هفته گذشته است.

«دستورالعمل حكومت بنادر فارس»، «گاه‌شماري گيلاني»، «گيلان در وقايع اتفاقيه»، «مادها: از ظهور تا انقراض»، «معرفي دو برج هزار ساله گرگان برج قابوس و برج رادكان»، «ناگفته‌هاي عصر دو پهلوي»، «نگاهي به گذشته روستاي كردخيل»، «نهضت جنگل: از آغاز تا فرجام»، «افسانه قاجار»، «امارات متحده عربي»، «پهلوي‌ها را بشناسيم»، «زرتشتيان»، «سي صد تصوير»،‌ «گنجواره بهارستان: عكس‌هاي تاريخي موجود در گنجينه بهارستان»، «لطفعلي خان زند: شكوفه خوانين شيراز»،‌ «مختار شخصيت و قيام» و «مهران در تحولات جنگ ايران و عراق» از جمله ديگر كتاب‌هاي اين حوزه به‌شمار مي‌رود.

«تاريخ ارمنيان گيلان» نوشته فرامرز طالبي از مجموعه دانشنامه فرهنگ و تمدن گيلان در اين هفته بازچاپ شد. بر اساس اسناد مكتوب، حضور ارمنيان در گيلان پيش از سال 1494 ميلادي ثبت شده است اما حضور متمركز آنان در حدود سال 1013 هجري قمري بوده كه به فرمان شاه عباس صفوي صورت گرفته است.

در اين زمان حدود 24 تا 27 هزار ارمني به گيلان و مازندران براي زراعت و تربيت كرم ابريشم كوچ داده شدند. اما بيشتر آنان به علت ناسازگار بودن آب و هوا و شايد بر اثر بيماري وبا جان سپردند. ارمنيان در زندگي پر از فراز و نشيب خود توانستند با مردم گيلان بياميزند.

اين دو قوم زندگي مسالمت‌آميزي را در طول تاريخ پي‌ريزي كرده‌اند ارمنيان گيلان در تمامي امور فرهنگي، هنري، تجاري، صنعتي و... پيشرو بودند و در به ثمر رساندن انقلاب مشروطيت گيلان نقشي به سزا داشتند. اين كتاب نگاهي كوتاه دارد به اسكان اوليه، جمعيت (پيشه و كار)، كليسا، آموزش و پرورش، تجارت، هنر و ادبيات ارمنيان گيلان.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها