محمودزاده در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) گفت: «بام كردستان» به شرح عملياتهايي نظير بيتالمقدس 2 و 3 و نصر 4 و فعاليت مهندسان جنگ و جهاد در نهاد جهاد سازندگي ميپردازد .
وي ادامه داد: مهندسان جهاد سازندگي در مناطق صعبالعبور استان كردستان، به موقع عملياتهاي جادهاي را به پايان ميرساندند و اين اثر حاصل مشاهدات شخصيام از آن فعاليتهاست.
محمودزاده در ادامه به اهميت اين گونه كتابها به عنوان منابعي كاربردي براي نوشتن رمان و داستان اشاره كرد و گفت: در دوران جنگ نويسنده شدم. آن زمان وظيفه متفاوتي داشتيم و بايد تمام حوادث را به صورت سند ثبت ميكرديم. حوادث پي در پي فرصتي براي نگارش رمان يا داستان به ما نميداد. اما امروز ميتوانيم از همان اسناد و مدارك ثبت شده براي نوشتن آثاري ماندگار بهره بگيريم. مانند آنچه كه در كتاب «اشكهاي سورن» و براساس كتاب «بام كردستان» نوشتهام.
وي خاطرنشان كرد: مواجه با شخصيت افراد و روايت حال و هواي دروني آنها در گزارشها، نكات پر تامل و كاربردي براي نگارش كتابهاي ماندگار در حوزه ادبيات پايداري به دست ميدهد.
محمودزاده گفت: امروز شاهد نوشتن آثاري با عنوان ادبيات پايداري هستيم كه منابع آنها در مصاحبه و چند نوار ضبط شده خلاصه ميشود. اما اثري ماندگار و پر مخاطب است كه به واسطه تحقيق و بررسي، فضايي از صحنههاي واقعي و بدون اغراق از حماسه هشتسال دفاعمقدس را به تصوير بكشد.
محمودزاده معتقد است، كتاب «بام كردستان» گزارش نقطه مقابل كار مهندسان جهاد سازندگي در كتاب «شبهاي قدر كربلاي 5» است كه اوج مشكلات آنها را در جنگ با طبيعت كه گاهي سختتر از جنگ با دشمن بود، بيان ميكند.
كتاب «بام كردستان» با ويرايش كلي، تا يك ماه آينده از سوي نشر عماد به چاپ چهارم ميرسد. اين كتاب براي نخستين با در سال 1367 با عنوان «جاده بهشتيان » منتشر شد و در سال 1376 با عنوان «بام كردستان» دو بار تجديد چاپ شد.
جمعه ۲۵ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۰:۲۶
نظر شما