كتاب «نابرابريها» دليل نابرابريهاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي حاكم بر كشورها را شرح ميدهد. اين اثر، انقلاب صنعتي و استعمارگري را كه پس از آن شكل گرفت، دليل اصلي شكاف عميق اقتصادي و اجتماعي ميان كشورها ميداند.-
وي افزود: برنارد براي شرح اين شكاف عميق مالي ميان جوامع دنيا به حدود پانصد سال گذشته بازميگردد، هنگامي كه انقلاب صنعتي شكل گرفت و در پي آن استعمار رشد كرد.
فروزش ادامه داد: اين كتاب به مخاطبان نوجوانش يادآوري ميكند كه انقلاب صنعتي، نقاط مثبت زيادي داشت، اما زمينه را براي توليد سلاح، كشتيهاي سريع و همچنين نقشهكشي و به دنبال آن استفاده از نيروي كار و منابع كشورهاي ديگر فراهم آورد. از اين طريق بود كه روابط كشورهاي دنيا به رابطه استعمارگر و مستعمره تبديل شد. كشورهاي صنعتي با غارت منابع كشورها در قارههاي آمريكاي جنوبي، آسيا و آفريقا، آسيب جدي به روابط دروني و منابع انساني اين كشورها زدند.
فروزش يادآور شد: به اين ترتيب بود كه شكاف ميان كشورهاي ثروتمند و فقير شكل گرفت و هر روز عميقتر شد. اين شكاف هيچگاه پر نشد، بلكه ابعاد وسيعتري يافت. در دوره استعمارزدايي، مسايل جديد فرهنگي، بهداشتي و همچنين مهاجرت پديد آمدند. برخي از چالشها نيز مربوط به مسايل ديني و ايدئولوژيك بود كه تمامي آنها كماكان برقرارند.
وي گفت: نويسنده توضيح ميدهد كه هيچ ارتباطي ميان دين يك كشور و عقبماندگي آن وجود ندارد و نبايد مانند رسانههاي غربي در پي مرتبط كردن اسلام و تروريسم بود، زيرا ارتباطي ميان آنها وجود ندارد.
فروزش ادامه داد: برنارد براي روشن شدن ذهن نوجوانان، با ذكر برخي نمونهها، بيان ميكند كه برزيل يك كشور غيرمسلمان و فقير و تركيه كشوري مسلمان و غيرفقير است.
وي با اشاره به تدريس اين اثر به عنوان كتاب كمكدرسي در فرانسه، گفت: در اين كتاب، تعصب معمول كتابهاي آمريكايي يا تمجيد از فرانسه وجود ندارد و نويسنده سعي كرده است تا موضع بيطرفانه خود را حفظ كند.
كتاب «نابرابريها» از سوي انتشارات دايره منتشر ميشود.
نظر شما