شنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۰ - ۱۲:۱۱
«دوئل»ِ چخوف، برای سومين بار در ايران

چاپ سوم رمان «دوئل»، نوشته آنتون پاولوویچ چخوف، منتشر شد. این رمان نسبتا كوتاه، نشان‌دهنده آشفتگی‌های روحی و كشمكش‌های انسان‌هایی است كه در زندگی خود، راهی نامعلوم را در پيش گرفته‌اند.-

به گزارش خبرگزاری كتاب ایران (ایبنا)، رمان «دوئل»، زندگی مردی را روایت‌ می‌كند كه بر اثر حوادثی، مرگ را در جلو چشمان خود می‌بیند و همین ترس از مرگ كافی است كه روح او را متحول كند.

لائفسكی، شخصیت اول داستان و كارمند جوانی است كه اغلب اوقات خود را به تفریح و بطالت می‌گذراند و توجهی به كار خود ندارد. لائفسكی كه به همراه زني به سفر رفته، با فردی زیست‌شناس، به نام فون كارن، روبه‌رو می‌شود كه به شدت از وی متنفر است. فون هر طور شده، با دلایل و بهانه‌های خاص خودش، ترتیب یک دوئل با لائفسكی را می‌دهد.

همین دوئل است كه لائفسكی را به فكر فرو می‌برد. او پیش از شروع دوئل به زندگی خود می‌اندیشد و این‌كه چقدر از زندگی خود را به بطالت گذرانده است. او كه احتمال می‌دهد بعد از دوئل زنده نماند، به زندگی می‌اندیشد و این‌كه ممكن است نتواند روزهای پیش روی خود را ببیند. همین ترس از مرگ است كه زندگی او را تغییر می‌دهد. تمام انسان‌ها و موجودات اطرافش در نظر او باارزش می‌آیند و این گونه است كه لائفسكی، به ضعیف بودن شخصیت درونی خود و اشتباهات گذشته‌اش پی می‌برد. در نظر لائفسكی معشوقه‌اش، انسانی بی‌نظیر می‌آید كه وی در حقش بدی‌های بسیاری كرده است.

در بخشی از این كتاب می‌خوانیم: «آدم‌ها معمولا در آخرین شب زندگی خود، برای بستگانشان نامه‌ می‌نویسند. لائفسكی با این فكر، قلم خود را برداشت و با دست لرزان نوشت: «مادر عزیزم...». می‌خواست به مادرش نامه‌ بنویسد و از او بخواهد به خاطر پروردگار مهربانی كه به او اعتقاد دارد به زن درمانده‌ای كه اكنون دستخوش خفت و خواری است، درمانده و بی‌كس است و در فقر به سر می‌برد، پناه دهد و با محبت‌هایش او را دلگرم كند و هر چه در گذشته پیش آمده، به كلی از یاد ببرد و با فداكاری خود حتی شده قسمتی از گناهان فرزندش را پاک كند.» 

با اقتباس از اين رمان، در سال 2010 ميلادی، فيلمی با نام «دوئل»، به كارگردانی «داور كاساشويلی»، كارگردان گرجستانی، به نمايش درآمد و با استقبال مواجه شد.

چاپ سوم كتاب «دوئل» نوشته آنتوان چخوف، با ترجمه احمد گلشیری، در 178 صفحه، با شمارگان دوهزار نسخه و قیمت سه هزار و 500 تومان، از سوی نشر «نگاه»، روانه بازار كتاب ایران شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها