چهارشنبه ۴ آبان ۱۳۹۰ - ۱۷:۳۳
بزرگداشت «عباس جهانگيريان» برگزار مي‌شود

در مراسم پاياني هجدهمين جشنواره بين‌المللي تئاتر كودك و نوجوان، از عباس جهانگيريان براي تلاش‌هايش در توسعه تئاتر كودك و نوجوان تقدير خواهد شد. از اين نويسنده و نمايش‌نامه نويس، نمايش‌هاي زيادي براي كودكان و نوجوانان روي صحنه‌ي تئاتر اجرا شده‌است.

ايبنا نوجوان: هجدهمين جشنواره‌ي بين‌المللي تئاتر كودك و نوجوان، 15 تا 20 آبان‌ماه در شهر همدان برگزار مي‌شود.
در مراسم پاياني اين جشنواره، از عباس جهانگيريان كه يكي از چهره‌هاي فعال و موثر در تئاتر كودك و نوجوان است تقدير مي‌شود.

تلاش‌هاي اين نويسنده در نوشتن نمايشنامه و توسعه‌ي تئاتر كودك و نوجوان مورد توجه مسوولان اين جشنواره بوده است.

عباس جهانگيريان فعاليت‌هاي زيادي در زمينه‌ي تئاتر كودك و نوجوان داشته و دارد. او در سال‌هاي 1358 تا 1359 در موسسه‌ي بين‌المللي تئاتر مسوول كميته‌ي كودك و نوجوان بوده، به مدت يك سال مسووليت بخش نمايش‌نامه‌ي كودك و نوجوان انتشارات علمي فرهنگي را به عهده داشته، بخش كودك و نوجوان خانه‌ي تئاتر را تاسيس كرده و مسوول برگزاري سمينارهاي زيادي با موضوع تئاتر كودك و نوجوان بوده است. 

اين نمايش‌نامه‌نويس كه عضو هيئت موسس انجمن نمايشگران كودك و نوجوان است درباره‌ي فعاليت‌هايش در اين زمينه گفت: «تئاتر كودك و نوجوان هميشه دغدغه‌ام بوده است. چون هر كشوري كه در سطح ملي تئاتر مطرحي دارد قطعاً بايد تئاتر كودك و نوجوان خوبي داشته باشد. جريان‌هاي تئاتر كودك و نوجوان رشد مي‌كنند و به بازيگران، نويسندگان و بازيگران حرفه‌اي تئاتر آينده تبديل مي‌شوند

نويسنده‌ي «تركه انار» درباره‌ي نقش تئاتر در دوره‌ي كودكي و نوجواني گفت: «تئاتر نقش مهمي در امر آموزش و پرورش دارد. غير از جنبه‌هاي تفريحي،بچه‌هايي كه تئاتر كار مي‌كنند، از اعتماد به نفس بالاتري برخوردارند و روح كار جمعي برايشان دروني مي‌شود. هم‌چنين تئاتر را مي‌توان به عنوان يكي از ابزارهاي آموزش مفاهيم آموزشي مورد استفاده قرار داد چون امروز ثابت شده اين مفاهيم از طريق هنرها بهتر تبيين مي‌شوند

نويسنده‌ي نمايش‌نامه‌ي «ماه را ببوس» درباره‌ي نمايش‌نامه‌هايي كه تا به حال براي كودكان و نوجوانان نوشته است گفت: «اولين نمايش‌نامه‌ام «مادر» نام داشت كه سال 1355 به كارگرداني «مسرور نعمت‌اللهي» به روي صحنه رفت. بعد از آن براساس «قصه‌هاي خوب براي بچه‌هاي خوب» مهدي آذر يزدي، شش نمايش‌نامه نوشتم كه در مراكز كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان اجرا شد.»

از اين فعال عرصه‌ي تئاتر كودك و نوجوان، نمايشنامه‌اي هم در جبهه‌ها اجرا شده است: «نمايش‌نامه‌ي «آن‌ها يازده نفر بودند» درباره‌ي گروه سرود يازده نفره‌اي بود كه براي اجراي سرود به جبهه مي‌روند و اتفاقاتي برايشان پيش مي‌آيد. اين نمايش‌نامه را «اردشير صالحي» زمان جنگ در جبهه‌ها اجرا كرد.» 

مدتي پيش كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان از اين نويسنده نمايش‌نامه‌ي نقل رستم و سهراب را منتشر كرد. او درباره‌ي اين نمايشنامه‌ها كه چند عنوان ديگر آن‌ها زير چاپند گفت: «يكي از اهداف من از نوشتن اين نمايش‌نامه‌ها آشنا كردن نسل كودك و نوجوان با نقالي است كه اين روزها رو به فراموشي است. يكي از ويژ‌گي‌هاي اين نمايش‌نامه‌ها اجراي آسان آن‌ها در كلاس و مدرسه است كه باعث توسعه و علاقه‌مندي‌ بچه‌ها به تئاتر مي‌شود.»

«ماه را ببوس»، «نقل رستم و اسفنديار» و «نقل ضحاك» از نمايش‌نامه‌هاي آماده‌ي چاپ اين نويسنده‌اند. او اين روزها مشغول مذاكره با «رضا بابك» براي نگارش نمايش‌نامه‌ي ديگري براي كودكان و نوجوانان است. 

جهانگيريان كه خود يكي از داورهاي جشنواره‌ي بين‌المللي تئاتر كودك و نوجوان است، از انتشار نمايش‌نامه‌هاي سه رتبه‌ي نخست اين جشنواره به صورت كتاب هم خبر داد و گفت: آثار برگزيده‌هاي اول تا سوم قرار است به‌صورت كتاب منتشر شود. تلاش شخصي‌ام اين است كه نمايش‌نامه‌هاي برگزيده‌هاي سوم تا دهم را هم به ناشراني كه تمايل دارند معرفي كنم.

هجدهمين جشنواره‌ي بين‌المللي تئاتر كودك و نوجوان 15 تا 20 آبان به دبيري «شهرام كرمي» با مشاركت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان همدان در اين شهر برگزار مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها