چهارشنبه ۴ آبان ۱۳۹۰ - ۱۴:۰۳
ساسان ناطق: داستان‌هاي رضوي به نوآوري نياز دارند

ساسان ناطق كه به تازگي كتاب مجموعه داستان‌هاي برگزیده جشنواره امام رضا(ع) به كوشش وي منتشرشده، به اهميت نوآوري و به كارگيري خلاقيت در ادبیات رضوي تاكيد كرد و گفت: با تكرار موضوعات كليشه‌اي، اين ورطه از داستان‌نويسي مخاطبان خود را از دست مي‌دهد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، کتاب «چشم ما روشن کن»، برگزیده‌ای است از 6 دوره داستان‌نویسی جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) با گزينش و گردآوری ساسان ناطق، به تازگی از سوي انتشارات «سوره مهر» منتشر شده است.

ناطق در پاسخ به اين سوال كه «مبناي اصلي گزينش اين داستان‌ها چه معيارهاي بوده و به لحاظ سبک و اقبال به تكنيك‌هاي روز داستاني چه توجهي به آن‌ها داشته‌ايد؟» گفت: از ميان داستان‌هاي كه من خواندم، همه‌شان در يک چيز مشترک بودند و آن هم موضوعات تكراري درباره حرم امام رضا(ع) و آدم‌ها و حاشيه‌هاي نزديك به اين مساله بود.

وي افزود: من مجبور بودم از ميان انبوه اين داستان‌ها و با توجه به موضوع جشنواره، داستان‌هايي را برگزينم ‌ولي با اين وجود از تكرار عنصرهایی مانند كبوتر و حرم امام(ع) و مسايلي از اين قبيل حتي‌المقدور دوري جستم و سعي كردم داستان‌هايي با زواياي ديد متفاوت را برگزينم.

ناطق در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه «داستان‌نويسي در اين قبيل جشنواره‌ها را به چه طريق مي‌توان دنبال كرد تا مخاطبان خاص هم پي‌گير اين قبيل آثار باشند؟» توضيح داد:  اغلب گمان مي‌كنند كه با چنين موضوعيتي در مرحله اولويت بايد توجه به حرم مطهر معطوف باشد؛ ‌در صورتي كه ما مي‌توانيم درباره اين نوع داستان‌نويسي به ديدگاه‌هاي خاص برسيم. مثلا يكي از داستان‌هاي اين مجموعه در خارج از ايران اتفاق مي‌افتد و  زاويه‌اي متفاوت دارد.

اين داستان‌نويس اضافه كرد: واضح است كه بيش از هر چيز به خلاقيت و نوآوري در اين قبيل جشنواره‌ها نياز داريم؛‌ چرا كه  هر ساله با اين رويداد مواجهيم و نبايد تكرار را تجربه كنيم و مخاطبان آثار در اين مضامين را از دست بدهيم.

ناطق افزود: شخصيت‌پردازي، موقعيت و پرداخت داستاني با توجه به موضوع جشنواره در كنار به كارگيري شكل جديدي از توجه به مضمون، در برگزيدن اين آثار حايز اهميت بوده است كه اميدوارم در سال‌هاي آينده روند متعالي‌تري را در اين عرصه تجربه كنيم.

وي در پايان توضيح داد: توجه هيات داوران به اين رويكرد كه قرار نيست امروزه ما درباره چنين مضاميني مانند قرن‌هاي گذشته بنويسيم، مي‌تواند ما را تا حدي به نزديک شدن به منطق داستاني در داستان‌نويسي رضوي هدايت كند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط