به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم افتتاحیه نخستین همایش نویسندگان ایران با حضور بهمن دری، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مصطفی امیدی دبیر این همایش، محمد اللهیاری ریيس اداره کتاب ارشاد، حمید قبادی مشاور معاونت فرهنگی در امور اجرایی و جمعی از نویسندگان دعوت شده از سراسر ایران، عصر امروز در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد.
بهمن دری در این مراسم با بیان اینکه نمیخواستیم این همایش جنبه توریستی داشته باشد، گفت: قصد نداریم نویسندگان را از اقصی نقاط کشور جمع کنیم تا فقط گپی زده باشیم، در غیر این صورت این همایش را در کیش برگزار میکردیم!
او افزود: این مراسم برای عموم بود و از هر استان به پیشنهاد ادارهکل ارشاد آن استان پنج نفر از برجستگان حوزه نویسندگی را دعوت کردیم؛ این اتفاق مبارکی است، اگرچه معتقدم تعداد نویسندگان کشور بیش از اینهاست.
دری نویسندگان را قشر زحمت کش و رکن اول صنعت نشر خواند و بیان کرد: باید بستری فراهم شود تا نویسنده بدون دغدغه معیشتی و اجتماعی اثرش را بیافریند؛ چرا که این نویسندگانند که به خلق آثار ادبی میپردازند. خوب یا بد بودن اثر معطوف به خود نویسنده است و وظیفه وزارت ارشاد این است که موانع را از سر راه آنها بردارد.
وی گفت: سال گذشته ۶۵ هزار عنوان کتاب به چاپ رسیده است و امسال نیز دو سه هزار عنوان افزایش خواهیم داشت، اما اگر از من بپرسند کدام یک از این کتابها قابل توصیه، مطالعه و اهداست، از منظر شخصی من تنها ۱۰ درصد از این کتابها را برای عرضه و اهدا قابل توصیه میدانم.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: اگر میخواهیم دچار کتابسازی و انتشار کتابهای خنثی نشویم، باید به بحث نویسندگی توجه کنیم.
او کتابهایی را که به ارشاد میرسند به سه دسته خوب، خنثی و غیر قابل خواندن دسته بندی کرد و گفت: در هر سه حالت این کتابها مانند فرزندان نویسنده اند و امیدوارم نویسندگان ما خالق فرزندان صالح باشند که تبلور همین شعار «یادگار ماندگار» هفته کتاب باشد.
وی تاکید کرد: این همایش باید هر سال دو بار و به شکلی تخصصی برگزار شود، در غیر این صورت خروجی مناسبی نخواهد داشت. توصیه من این است که این همایش در زمان برگزاری بيست و پنجمين نمایشگاه كتاب تهران نیز برگزار شود.
او افزود: اکتفا نشود به یک مجله، باید برای این همایش دبیرخانه ایجاد شود و کتابچههایی از این همایش چاپ و دغدغهها و انتقادهای نویسندگان در آن مطرح شود. بعد میتوانیم با تشکیل کمیتهها و کارگروههای تخصصی اتفاق موثری در این همایش ایجاد کنیم.
وی درباره میزان حمایتهای وزارت ارشاد و معاونت امور فرهنگی از نویسندگان تشریح کرد: در حال حاضر، در وزارت ارشاد یک بار ازکتابهای برجسته پس از انتشار و با خرید تعدادی از آنها حمایت میکنیم و یک بار پیش از انتشار آنها را مورد حمایت قرارمیدهیم، غیر از این جوایزی مانند گام اول نیز در جهت حمایت از نویسنده و ناشر برگزار میشود.
صدور کارتهای خرید کتاب برای اهل قلم، بیمه اهل قلم به ويژه در شهرستانها و نیز بیمه تکمیلی برای ۶۰۰ نویسنده در سال جاری، از فعالیتهایی بودند که دری از آنها به عنوان راهکارهای وزارت ارشاد برای حمایت از نویسندگان یاد کرد.
دري همچنین درباره منتخبان جایزه گام اول گفت: کسانی که در جایزه گام اول برگزیده میشوند، به هیچ وجه نباید رها شوند و باید از آنها به صورت جدی حمایت کرد.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خلاهای موجود در حوزهکتاب اشاره کرد و توضیح داد: در سه حوزه بیداری اسلامی توجه به بزرگان و مشاهیر و کتابهای دفاع مقدس، خلاهایی داریم که نویسندگان باید آن را پر کنند و معاونت فرهنگی نیز از آنها حمایت میکند.
انقلاب اسلامی موضوع دیگری بود که بهمن دری از نویسندگان حاضر در همایش خواست به آن بپردازند.
چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۰ - ۱۹:۱۱
نظر شما