به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، رخشاني با اشاره به معضلات حوزههاي مختلف چاپ و نشر در سيستان و بلوچستان، ابتدا از نقصان در بخش چاپخانهها سخن گفت و توضيح داد: چاپخانههاي قابل اعتمادي در استان ما وجود ندارند و كتابها بايد به قم و استانهاي ديگر ارسال شوند و اين براي ما هزينههاي اضافه و سنگينی به همراه دارد.
وي كه در حاشيه مراسم افتتاجيه نخستين همايش نويسندگان ايران سخن ميگفت، افزود: مهمتر از آن مساله توزيع است كه ما به دليل نبود مراكز پخش، مجبوريم آدرس انتشاراتي را براي خريد كتاب بدهيم، چون كتابفروشي براي عرضه كتاب نداريم. در اين رابطه انتشاراتي بايد كار تک فروشي را هم انجام دهد؛ از سوي ديگر كتابهايمان را در خارج از استان نيز نميتوانيم توزيع كنيم.
رخشاني كه شركت در نمايشگاه كتاب را يكي از تنها دلخوشيهاي ناشران شهرستاني بيان كرد، گفت: با آنكه با شركت در نمايشگاه كتاب نيز فقط با صرف هزينه اضافي مواجه مي شويم، ولي تنها دلخوشيمان اين است كه كتابهايمان ديده ميشوند.
اين ناشر در پاسخ به اين سوال كه «چه پيشنهادي براي مسوولان ورازت ارشاد در بخش توليد كتاب و نشر و توزيع آن داريد؟»، به مشكلات ديگر توليد و اقتصاد كتاب در شهرستانش اشاره كرد و يادآور شد: در بخشهاي مربوط به وزارت ارشاد كاستيهایی احساس ميشود. مثلا براي خريد 200 نسخه از آثار، ما بايد كتابها را در تهران عرضه كنيم و هزينه رفت و برگشت از درآمد خريد كتاب ارشاد براي ما بیشتر ميشود.
رخشاني كه خود را ناشري فعال در اين شهرستان دانست، اضافه كرد: ميزان خريد كتاب از سوي وزارت ارشاد كم است؛ در حالي كه من از ناشرن پر كار اين شهرستان هستم و خواستهام اين است كه خريد كتاب از سوي وزارت ارشاد ثابت باشد و تعدادش هم مشخص شود و كتاب را هم بتوانم در شهر خودم به ارشاد تحويل بدهم.
وي يادآور شد: پيشنهادم اين است كه اگر وزارت ارشاد از هر كتاب 500 نسخه بخرد، ميتوانم هفتهاي يک كتاب چاپ كنم و استان ما هم اين پتانسيل را چه به لحاظ مولف و چه از نظر مخاطب دارا است.
شنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۴
نظر شما