عباس محمدياصل، در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اظهار كرد: اين اثر، مباني جامعهشناسي و مفاهيم مختلف جامعهشناسي را براي دانشجويان ساير رشتهها به زباني ساده بازگو ميكند و نگرش آنها را با زندگي روزمره انطباق ميدهد.
وي با اشاره به بررسي پديدارشناسانه موضوعات اجتماعي در اين اثر گفت: بسياري از كتابها و پژوهشها با رويكرد پوزيتيو(روش اثباتي) مسايل اجتماعي را بررسي ميكنند و نگاهي كميگرايانه به آن دارند. عدهاي ديگر از پژوهشگران، به شيوه استدلالي به انسانها و شرايط اجتماعي آنها برخورد و روايتي كلي از آن ارايه ميكنند.
مدرس دانشگاه علامه طباطبايي، درباره شيوه پديدارشناسانه كه در اين كتاب آن را به كار برده است، توضيح داد: اين اثر، روايت تازهاي از موضوعات اجتماعي مانند آموزش و پرورش، فرهنگ، زبان، خانواده و نهادهاي مشابه را به مخاطبان ارايه ميكند.
محمدياصل ادامه داد: در توضيح اثباتي پديدههاي اجتماعي بيشتر از آمارها و نمودارها، تجزيه و تحليلهاي كمي استفاده ميشود، اما در روش پديدارشناسي براي نزديك كردن موضوع به ذهن خوانندههاي غيركارشناس، شيوه روايتي اتخاذ ميشود.
وي افزود: در اين اثر، بدون آمارهاي پيچيده و نمودارهاي متعدد، سعي كردهام جامعهشناسي را براي مخاطبان روايت كنم، به همين دليل نيز عنوان «حكايت جامعهشناسي» را براي كتاب انتخاب كردهام.
به گفته محمدياصل، با استفاده از اين روش ميتوان زمينه درك عميقتر مسايل اجتماعي را كه ميتوانند جنبه كمي پيدا كنند، براي مخاطبان عام فراهم كرد.
وي دومين نقطه تفاوت شيوه اثباتي و پديدارشناسانه را استفاده از چارچوب نظري دانست و گفت: در روشهاي اثباتي، مباحث مختلف در قالب چارچوبي نظري سامان داده ميشوند اما در روش پديدارشناسانه، از تجربه افراد در مواجهه با پديدههاي اجتماعي استفاده ميشود.
كتاب «حكايت جامعهشناسي» را نشر علم منتشر كرده است.
شنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۰ - ۱۵:۴۰
نظر شما