به گزارش خبرگزاری كتاب ایران (ایبنا)، آیین پایانی چهارمین دوره جایزه «جلال» با حضور سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهمن دری، معاون فرهنگی این وزارتخانه، مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمدرضا سرشار، نویسنده و جمعی از مسوولان فرهنگی و برندگان و شایستگان تقدیر این دوره از جایزه جلال، در پژوهشكده فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد.
بهمن دری، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این دوره از جایزه جلال را دارای چند ویژگی متمایزكننده نسبت به دورههای گذشته دانست و گفت: این ویژگیها از تجربیاتی بود كه در سه دوره گذشته كسب كردیم و نزدیكی این جایزه به هفته كتاب سبب شد تا جلوهای از شعار این هفته، «یادگار ماندگار» تجلی یابد.
وي ادامه داد: امسال در بحث اهدای جوایز و بررسی آثار، اعتنایی ویژه به بحث مقاومت و پایداری كشورهای مسلمان شده است؛ هم براي كسانی كه برنده شدهاند و هم كسانی كه آثارشان به مراتب بالایی رسیده است.
دری دیگر ویژگی این جایزه را حضور آثاری در مواجهه با استعمار غرب و آمریكا عنوان كرد و افزود: بنیان جایزه جلال بر این اساس است و ما در این جایزه به آثاری كه با نگاه اسلامی، اعتقادی نوشته شدهاند توجه ویژهای كردهایم.
توجه به حوزه تمدنی به ویژه فرهنگ و تمدن اسلامی و اعتنا به تولید فكر ادبی با مایههای اسلامی و روحیه و تفكر بسیجی ویژگیهای دیگری بود كه دری مشخصه بعضی از آثار این دوره از جایزه جلال خواند.
وی درخواست كرد سختگیریهایی شود تا كتابهایی كه این جایزه را میگیرند الگویی برای فرهنگ مكتوب ما باشند. یكی دیگر از تفاوتهایی كه دری به آن اشاره كرد، برگزیده و شایسته تقدیر شناخته شدن آثاری در همه بخشها بود.
او ادامه داد: اهدای این جوایز همیشه با تاخیر مواجه میشد، اما بنا بر درخواست شورای عالی انقلاب فرهنگی، ما امسال دقت و تاكید كردیم تا جایزه جلال را در روز تولدش برگزار كنیم.
دری در ادامه به بیان ویژگیهای شخصیت جلال آل احمد پرداخت و این ویژگیها را سبب تمایز وی با نویسندگان قبل و بعد از خود خواند. او تاكید كرد: جلال حتی در بدترین دوران زندگیاش، گرایش جدی به مذهب داشت و علاوه بر این گرایش علاقه او به برجسته كردن نسبتهای عمیق دینی در آثارش قابل مشاهده است و البته آثارش در این زمینه اصالت داشت و از كسی تقلید نكره است.
وی درباره دیگر ویژگی این نویسنده اضافه كرد: گرایش جلال به روحانیت مترقی و انقلابی دیگر ویژگی این نویسنده است و شواهدی در این زمینه وجود دارد كه خود مقام معظم رهبری در دورهای كه كتابهای جلال چاپ میشد تلفنی با وی صحبت كردند و از قول ايشان نقل شده كه در آن گفتوگو، جسارت مبارزه با رژیم منحط پهلوی را از میان سخنان او متوجه شدهاند. غیر از این، ارتباط عمقی جلال با روحانیت و حضرت امام همواره مشخص بوده است.
معاون فرهنگی وزارت ارشاد با بیان اینكه ما نباید در «جلال» متوقف شویم گفت: باید جایزه جلال را مدلی برای پدیدآورندگان كتاب دانست تا با هوشیاری، جسارت و علاقهمندی با آموزههای دینی آشنا شوند.
وي گفت: در همین لحظه چند جلال دیگر در حال قلم زدن هستند و در این جشنواره باید راه جلال و آموزههای او با اهداف نویسندگان ما در دوران انقلاب در هم آمیخته شود.
در حاشیه این مراسم، دری خواندن كتاب «حاج عبدالله والی» را به حاضران در این همایش توصیه كرد و همچنین از شمس آل احمد، برادر جلال و سیمین دانشور، همسر او یاد كرد.
چهارشنبه ۲ آذر ۱۳۹۰ - ۱۶:۵۵
نظر شما