رييس سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي در ششمين همايش تجليل از مولفان و رونمايي از كتابهاي درسي و رسانههاي آموزشي گفت: محتواي كتابهاي درسي در سال تحصيلي جاري با رويكرد شكوفايي فطرت الهي تنظيم شدهاند و بر ارتقاي عناصر تفكر، ايمان، علم، عمل و اخلاق دانشآموزان تاكيد شده است.-
وي افزود: توليد بسته آموزشي و استفاده از ساير ابزار آموزشي مانند لوحهاي فشرده، توسعه مدارس هوشمند و توليد محتواي الكترونيكي از ديگر اقداماتياند كه زمينههاي تحقق آن به اهتمام همكاران حوزه آموزش و پرورش به ويژه با تدبير وزير آموزش و پرورش در حال اجراست.
رييس سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي ادامه داد: رويكرد كتابهايي كه تا شش سال آينده با تغييرات اصلاحي مواجه خواهند شد، به گونهاي است كه كتابهاي علوم پايه، زمينهساز تقويت مباني توحيد در آنها ميشوند. كتابهاي ادبيات و هنر همچنين هويت ديني، ملي و انقلابي كشور را معرفي و تقويت خواهند كرد و در آنها به آداب و سنن و فرهنگ ايراني ـ اسلامي نيز توجه ميشود.
محمديان يادآور شد: محتواي كتابهاي حوزه فني ـ حرفهاي نيز براي سالهاي آينده به گونهاي ارايه خواهند شد تا علاوه بر اين همخواني با استانداردهاي بازار و تقويت اخلاق حرفهاي، زمينه توليد ثروت و درآمد را براي دانشآموزان فراهم ميكنند. آنچه كه امروز به عنوان كتابهاي تازهتاليف درسي از آنها رونمايي ميشوند نيز از اين ويژگيها برخوردارند.
حميدرضا حاجيبابايي، وزير آموزش و پرورش، در اين مراسم با بيان اين كه كتاب درسي، منبعي است كه ميليونها انسان را هدايت ميكند و باعث پرورش نخبگان و عالمان بزرگي در كشور ميشود، اظهار كرد: توليد كتاب درسي، فرآيند پيچيده تاليف و ارايه آن، هنوز براي مردم كشور ما پنهان مانده است و اغلب آنها از فرآيند توليد كتاب تا لحظهاي كه كتاب در اختيار دانشآموزان قرار ميگيرند، آگاهي كافي ندارند. بنابراين، به همان اندازه كه براي كشف يك معدن و استخراج آهن از آن تبليغات مكرر صورت ميگيرد، بايد براي كتابهاي درسي نيز تبليغ شود.
وزير آموزش و پرورش ادامه داد: خط مشي كتابهاي درسي بايد با فلسفه تعليم و تربيت منطبق و مبتني بر قرآن و آموزههاي ديني باشند. كتابهاي درسي بايد رنگ و بوي فلسفي و الهي بگيرند و با برنامه درسي ملي همسو باشند.
حاجيبابايي عنوان كرد: كتابهاي درسي بايد به گونهاي تاليف شوند كه هويت ايراني ـ اسلامي را معرفي كنند و ملاكي باشند براي آگاهي مردم از اين كه نظام آموزش و پرورش در چه مسيري قدم گذاشته است و چگونه حركت ميكند.
وي در پايان از رونمايي «سند تحول بنيادين نظام آموزش و پرورش» خبر داد و گفت: سهشنبه(22 آذرماه) از اين سند به عنوان سند ملي آموزش و پرورش رونمايي خواهد شد تا براي تاليف كتابهاي درسي و ساير برنامههاي نظام و آموزش و پرورش ملاك قرار بگيرد.
در پايان اين مراسم حميدرضا حاجيبابايي، وزير آموزش و پرورش و حجتالاسلام محیالدین بهراممحمدیان، رييس سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي از كتابهاي تازهتاليف سال تحصيلي 91 ـ 90 رونمايي و به مولفان برگزيده كتابهاي درسي جوايزي را اهدا كردند.
نظر شما