وي تصريح كرد: بنابراين نبود كتاب خوب يكي از دلايلي است كه مردم رغبت نميكنند به كتابخانههاي عمومي بيايند، وقتي كتاب خوبي وجود نداشته باشد، بر ميزان مراجعه كننده هم تاثير ميگذارد.
وي درباره تاثير امكانات كتابخانههاي عمومي بر ميزان استفاده از كتابخانهها گفت: امكانات كتابخانه تاثير زيادي دارد اما به عقيده من تأثير محتواي كتابها بيشتر است و اگر كتابخانهها كتابهاي خوب را خريداري، فهرستنويسي و آمادهسازي كنند، قطعاً مراجعه كننده بيشتري به كتابخانه خواهد آمد با اين وجود امكاناتي كه كتابخانه به مردم ارايه ميدهد ميتواند موجب پاسخگويي به نياز اطلاعاتي آنها باشد.
مجيدي به كارگيري كتابداران متخصص را در كتابخانههاي عمومي ضروري دانست و افزود: كتابداران متخصص نيز ميتوانند اين كتابها را به مخاطبان معرفي كنند و افراد را در يافتن موضوعات مورد علاقه خود ياري كنند، در حاليكه كتابدار غيرمتخصص معمولاً اين توانايي را در بازيابي اطلاعات افراد ندارد.
وي بر فراهم كردن زمينهها براي مراجعه گروههاي خاص به كتابخانههاي عمومي تاكيد كرد و افزود: بايد شرايط به گونهاي فراهم شود كه گروههاي خاص مانند معلولان، نابينايان، كم شنوايان، و نوسوادان بتوانند به كتابخانههاي عمومي بيايند. امروزه به طور مثال تنها چند كتابخانه در سطح استان تهران و مركز چند استان ديگر وجود دارد كه خدمات ويژه را به نابينايان و يا ناشنوايان ارايه ميدهد.
اين مدرس دانشگاه با تاكيد بر اهميت برنامهريزي براي رشته كتابداري و اطلاعرساني در دانشگاهها گفت: دانشگاههاي ما بايد براي رشته كتابداري برنامهريزي كنند و متناسب با نياز جامعه كتابداران متخصصي تربيت كنند تا اين كتابداران اداره كتابخانههاي عمومي را به دست گيرند.
وي همچنين بر لزوم تغيير نگرش مديران به كتابداري تاكيد كرد و گفت: مديران نيز بايد نگاه خود را به حرفه تغيير بدهند و براي كتابخانههاي عمومي از دانش آموختگان اين رشته استفاده كنند، چون اين افراد توانايي ارتباطي و علمي اين رشته را داشته و قادر هستند تا نياز اطلاعاتي مراجعه كنندگان خود را برطرف كنند.
نظر شما