مجموعه دهجلدي «چهرههاي ماندگار» نوشته محسن صادقنيا و شامل مختصري از زندگينامه و اقدامات جمعي از فرماندهان نيروي زميني ارتش جمهوري اسلامي ايران در سالهاي دفاعمقدس، به همت انتشارات سورهسبز وارد بازار نشر شد.-
اين اثر، زندگينامه اميرسرلشكر شهيد سيد علي صفوي سُهي، جانشين لشكر 16 زرهي قزوين را دربرگرفته كه چاپ اول آن سال 1388 وارد بازار نشر شده است.
زندگينامه اميرسرتيپ سعيد پورداراب در روزهاي قبل و بعد از پيروزي انقلاب اسلامي، نقش او در ماههاي آغارين جنگتحميلي عراق عليه ايران و فعاليتهاي پورداراب در عملياتهاي برجستهاي مانند «بيتالمقدس» و «فتحالمبين» در جلد دوم از مجموعه كتابهاي «چهرههاي ماندگار» بيان شدهاند.
پورداراب، سمتهايي مانند معاونت عمليات تيپ يك لشكر 21 حمزه سيدالشهدا و معاونت عمليات و جانشين فرماندهي اين لشكر در دوران دفاعمقدس را برعهده داشته است.
در بخشي از اين اثر درباره نقش اين فرمانده ارتشي در عمليات آزادسازي خرمشهر آمده است: «بيتالمقدس عملياتي بود كه اصول جنگ كاملاً در آن رعايت شده بود. سعيد پورداراب در اين زمان، فرمانده تيپ 3 لشكر 21 حمزه بود. مشكلترين محور عملياتي، محور سعيد پورداراب بود. چرا كه بيش از 3 كيلومتر با دشمن فاصله نداشت...»
سومين اثر از مجموعه «چهرههاي ماندگار» به اميرسرتيپ فرضالله شاهينراد، جانشين لشكر 21 حمزه سيدالشهدا و جانشين لشكر 64 پياده اروميه در سالهاي دفاعمقدس اختصاص دارد.
نقش اين فرمانده نيروي زميني ارتش در تجديدسازمان گردان 144 دژ خرمشهر در آغاز جنگتحميلي عراق عليه ايران و تلاش او در حفظ امنيت در منطقه غرب و حضور در عملياتهايي همچون «فتحالمبين» و «والفجر 2» در اين اثر بازگو شدهاند.
زندگينامه و نقش اميرسرتيپ مسعودبختياري، افسر عمليات قرارگاه مشترك كربلا در دوران دفاعمقدس، محتواي چهارمين اثر از مجموعه كتابهاي «چهرههاي ماندگار» را تشكيل داده است.
بختياري كه از طراحي تا اجرا و هدايت اكثر عملياتهاي شاخص جنگ حضور داشته، عمليات بيتالمقدس را لذتبخشترين لحظه زندگي خود دانسته و درباره او آمده شده است: «لحظه آزادسازي خرمشهر، لحظه فراموش نشدني در زندگي اوست. چرا كه احساس ميكرد، طرح بزرگي به بار نشسته است.»
اميرسرتيپ دوم ستاد احمد آرام، فرمانده دسته خمپارهانداز در سالهاي جنگتحميلي عراق عليه ايران، محوريت پنجمين مجلد از اين مجموعه را از آن خود كرده است.
در بخشي از كتاب و در تشريح نقش اين فرمانده ارتشي در مرحله دوم عمليات فتحالمبين آمده است: «ماموريت احمد آرام، حركت به صورت انحنايي و رسيدن به ارتفاعات چنانه دوسلك در منطقه شرق فكه بود كه با موفقيت به انجام رسيد و تعداد قابل توجهي توپ سالم به غنيمت درآمد و تمام آتشبارهاي توپخانه دشمن با نيروها به اسارت يگان احمد آرام درآمدند.»
كتاب ششم از مجموعه كتابهاي «چهرههاي ماندگار» درباره زندگينامه و نقش اميرسرتيپ دوم ستاد عبدالحسين مفيد، مسوول اطلاعات نيروي زميني ارتش در هشت سال دفاعمقدس نوشته شده و اثر بعدي با محوريت اميرسرتيپ نصرتالله معينوزيري، يكي از طراحان عمليات در دوران دفاعمقدس تدوين شده است.
اميرسرتيپ سيد علياكبر موسوي قويدل، معاون اطلاعات و عمليات نيروي زميني ارتش و رييس ستاد قرارگاه خاتمالانبياء (ص) در هشتمين كتاب از مجموعه آثار «چهرههاي ماندگار» معرفي شده و در بخشي از آن آمده است: «قويدل به ياد ميآورد روزي كه به صورت داوطلب، لشكر را به سمت منطقه غرب دزفول ـ شوش هدايت ميكرد، وقتي براي خداحافظي با خانوادهاش به منزل آمد، دختر بزرگش به او گفته بود: پدر! سه، چهار دانه موي سفيد روي سرت هست، بگذار آنها را بچينم. اما شايد براي خود او نيز باوركردني نبود، زماني كه از جبهه جنگ بازگشت، وقتي در مقابل آينه به خود نگريست، تنها سه، چهار دانه موي سياه روي سرش باقي مانده بود و اين بار به دخترش گفت: عزيزم! اين چند تار موي سياه را بچين تا يك دست شوند.»
زندگينامه و خاطرات اميرسرتيپ فرهاد بهروزي، افسر اطلاعات ركن سوم لشكر 23 نيروي مخصوص از سالهاي دفاعمقدس، در نهمين مجلد از مجموعه كتابهاي «چهرههاي ماندگار» جاي گرفته و آخرين مجلد از اين آثار، به زندگينامه و خاطرات اميرسرتيپ خلبان محمد انصاري، معاونت وقت لجستيك نيروي زميني ارتش و خلبان هوانيروز در دوران دفاعمقدس اختصاص دارد.
هر يك از كتابهاي مجموعه 10 جلدي «چهرههاي ماندگار» در قطع پالتويي و حدود 80صفحه، با شمارگان 4 هزار نسخه و بهاي 20 هزار ريال، توسط انتشارات سورهسبز و با مشاركت موسسه فرهنگي ـ هنري اقليم حكمت ايرانيان وارد بازار نشر شده است.
نظر شما