كتاب «خواب و رويا در جهان اسلام» نوشته جمعي از اسلامشناسان، از سوي دانشگاه پرينستون منتشر شد. نويسندگان اين اثر به تاثير خواب و رويا در فرهنگ مسلمانان ميپردازند. «مريم وتر» اين كتاب را ترجمه كرده است.-
وتر ادامه داد: اين مقالات، تاثير و كاركردهاي خواب و رويا در فرهنگ اسلامي و در كشورهاي مختلف مسلمان را بررسي ميكنند. نويسندگان با استناد به احاديث نبوي، به اين باور مسلمانان اشاره ميكنند كه سخنان پيامبر اكرم(ص) و همچنين ائمه(ع) را هنگامي كه به خواب فردي ميآيند، نبايد دروغ پنداشت.
مترجم كتاب «تحول فرهنگي در جامعه پيشرفته صنعتي» ادامه داد: در ميان مسلمانان همواره اصل بر صحت سخنان ائمه(ع) و پيامبر اكرم(ص) در خوابها بوده است و بنابراين، بسياري از دگرانديشان كه شرايط مناسبي براي ابراز عقايدشان وجود نداشت، با سوء استفاده از اين شيوه، به القاي عقايدشان ميپرداختند.
وتر با اشاره به بررسي اين موضوع از صدر اسلام تا زمان عثمانيان در اين كتاب، گفت: بررسي خواب و رويا در شاهنامه نيز موضوع يكي از مقالات كتاب را به خود اختصاص داده است.
وي در پايان گفت: اين كتاب مراحل نشر را در انتشارات كوير ميگذراند و هنوز براي عنوان آن به توافق كامل نرسيدهايم. «خواب و رويا در جهان اسلام» يا «رويا و رويا ديدن در جهان اسلام» عنوانهاي احتمالي كتاب خواهند كه البته من عنوان نخست را بيشتر ميپسندم.
نظر شما