اولين همايش بينالمللي «گسترش زبان و ادبيات فارسي؛ آسيبشناسي، موانع، راهكارها و چشماندازها»سه شنبه( 27 دي) ساعت 9 صبح، با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و غلامعلي حداد عادل، آغاز به كار ميكند. در اين همايش استاداني از كشورهايي چون انگليس، اسپانيا، ايتاليا، لهستان، مصر، روسيه و تاجيكستان شركت دارند.-
وي در پاسخ به سوالي مبني بر ميزان سطح علمي مقالات خارجي شركت كننده در اين همايش توضيح داد: مقالات استادان خارجي اين همايش براساس روشهاي و مطالعات نوين و ساز و كارهاي جديد آموزشي ارايه شده است. در اين دسته مقالات بيشتر شيوههاي آموزش و گسترش مد نظر بوده است و سعي شده تا بخش شعاري آن حذف و ارايه راهكار مطرح باشد.
به گفته وفايي، همايش «گسترش زبان و ادبيات فارسي؛ آسيبشناسي، موانع، راهكارها و چشماندازها» در روزهاي 27 و 28 ديماه ساعت از 9 صبح تا 19 بعدازظهر در دانشكده ادبيات فارسي و زبانهاي خارجي دانشگاه علامه طباطبايي برپا ميشود.
انتشار كتاب مجموعه چكيده حدود 200 مقاله تاييد شده در اين همايش از سوي اتنشارات شوراي گسترش زبان و ادب فارسي از ديگر برنامههاي اعلام شده است.
وفايي همچنين از حضور سيدمحمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و غلامعلي حداد عادل، رييس فرهنگستان زبان و ادب فارسي و رييس كميسيون فرهنگي مجلس در مراسم افتتاحيه اين همايش خبر داد.
مسوولان كميتههاي مختلف همايش«گسترش زبان و ادبيات فارسي؛ آسيبشناسي، موانع، راهكارها و چشماندازها» غلامحسین غلامحسین زاده، کورش صفوی، منوچهر اکبری، عباسعلی وفایی، نعمتالله ایرانزاده، ابراهیم خدایار و رضامراد صحرایی هستند.
ملاحظات طراحی برنامه درسی ملی برای ترویج زبان فارسی، نقد و بررسی فرآیند سیاستگذاری و برنامهریزی آموزش زبان فارسی به غیرایرانیان، راهبردهای آموزش زبان دوم (خارجی) و نقش آنها در ارتقای کیفی آموزش مهارتهای زبان فارسی، راهکارهای ترویج فرهنگ و ادب پارسی از طریق آموزش زبان فارسی به غیرایرانیان، ارزیابی تحلیلی عملکرد مراکز آموزش زبان فارسی و نقش دفاتر رایزنی فرهنگی ایران در ترویج این زبان، از محورهاي نخستين «همایش بینالمللی «گسترش زبان فارسی؛ چشمانداز، راهکارها و موانع» به شمار ميآيند.
نظر شما