به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، در اين مراسم كه با حضور جمعي از فعالان و دستاندركاران رستهها و گروههاي زيرمجموعه اتحاديه صحافان برگزار شد، عليرضا كاربر مدير موسسه «طلوع» به ايبنا گفت: خوشبختانه فعاليت چهار سال اخير هيات مديره اتحاديه خوب و مناسب بوده اما برخي از قولها و وعدههايي كه از سوي آنان داده شد، هنوز محقق نشده است.
وي ادامه داد: آنها در ابتداي ورود خود به هيات مديره اتحاديه قول دادند كه مشكل حذف هزينه بيمه كارگران از سوي كارفرما را در تعامل با سازمانها و نهادهاي مرتبط برطرف كنند كه متاسفانه اين موضوع اجرايي نشده است.
كاربر به نيمهتمام ماندن طرح شهرك چاپ و نشر اشاره كرد و افزود: از سالهاي پيش وعده داده شده بود كه براي رفع مشكل انبارداري و هزينههاي حمل و نقل صحافان، شهركي در نزديكي تهران راهاندازي ميشود كه اين موضوع نيز ناتمام مانده است.
وي توضيح داد: هزينههاي سنگين انبارداري در بسياري از مواقع، نفس صحافان را بريده است و براي آنان محدوديتهاي بسياري براي ثبت سفارش جديد و ... به وجود آورده است.
به گفته كاربر، پيگيري امور مرتبط با شهرك چاپ و يا شهرك صحافان همواره يكي از نيازها و خواستههاي اصلي صحافان بوده است كه اميدواريم در آيندهاي نزديك اجرايي شود.
حيدر كربندي، مدير صحافي «ايرانمهر» نيز در سخناني به فراز و فرود فعاليت اعضاي هيات مديره در اتحاديه اشاره كرد و گفت: هيات مديره جديد اتحاديه توانسته است با فعاليت گسترده خود اين اتحاديه را در ميان ديگر اصناف معرفي كند.
وي ادامه داد: ارتباط خوب و مستمر هيات مديره اتحاديه با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و بدنه دولت نيز در سالهاي اخير موجب شده است كه برخي از مشكلات موجود در اين صنف با سختي كمتري برطرف شود.
به گفته كربندي، مديريت اتحاديه تلاش كرده است در ميان بدنه صنف، ارتباطي خوب و مستمر برقرار كند و در اين زمينه نيز خوشبختانه موفق بوده است.
عباس دهقان، مدير موسسه «افشين» اما برخلاف دو نفر قبلي نسبت به فعاليت هيات مديره اتحاديه صنف صحافان انتقاد كرد و افزود: معتقدم اتحاديه در شش ـ هفت سال اخير فعاليت كمرنگي داشته و بسياري از كارهايي كه پيش از اين در دست اقدام بود متوقف شده است.
وي ادامه داد: در گذشته اتحاديه شرايطي پيشبيني كرده بود كه تعاوني صحافان فعاليت مستمر و گستردهاي داشت و به فعالان اين حوزه مواد اوليه خوب و مناسبي ميرساند.
دهقان با بيان اينكه اتحاديه در سالهاي اخير فقط به افراد متقاضي جواز و پروانه كسب ميدهد، اظهار كرد: اين در حالي است كه افراد غيرمجاز بسياري در اين حوزه فعاليت ميكنند و متاسفانه نظارت خوب و چنداني بر اين موضوع وجود ندارد.
به گفته وي، يكي از كارهايي كه اتحاديه بايد با جديت آن را دنبال كند، برخورد با واحدهاي صنفي غيرمجازي است تا افراد پيشكسوت به خاطر فعاليت عدهاي از جوانهاي تازهكار و بيتجربه ضرر نكنند.
دهقان همچنين درباره ضرورت تعيين تعرفه خدمات صحافي براي فعالان اين صنف نيز گفت: اكنون هر واحد صنفي به تناسب مواد اوليه و زماني كه بر آن صرف ميكند روي كارش قيمت ميگذارد، اما اتحاديه بايد با نظارت كافي و جامع در اين زمينه برخورد و يك تعرفه كامل مشخص كند.
در گوشهاي ديگر از اين سالن، محمدرضا يوسفي، مدير موسسه «گلبرگ» به همراه همصنفيهاي خود مشغول گپ و گفت بود، وي درباره مشكلات صحافان گفت: يكي از مشكلاتي كه صحافان با آن روبهرو هستند، نابساماني قيمتهاي مواد اوليه در بازار است كه موجب شده است دستاندركاران اين حوزه با مشكلات بسياري مواجه شوند.
وي ادامه داد: متاسفانه به دليل افزايش قيمت دلار در بازار، قيمت مواد اوليه بسياري از كالاهاي مورد نياز ما دچار نوسان است و با مشكلات بسياري مواجه شدهايم.
يوسفي با بيان اينكه اتحاديه نيز نميتواند بر اين قيمتها تسلط داشته باشد، عنوان كرد: در اين ميان عدهاي هستند كه بدون پروانه كسب و مجوز فعاليت و كار صحافان پيشكسوت را خراب ميكنند، آنها با خريداري مواد به قيمت ارزان گاهي بازار را در دست ميگيرند.
اسماعيل شكيبيفرد، مدير صحافي «شكيب» يكي ديگر از حاضران اين نشست نيز در سخناني گفت: اتحاديه در دورههاي قبل به صورت ناشناس فعاليت ميكرد و اصناف ديگر ما را نميشناختند، اما خوشبختانه اين نگاه در سالهاي اخير تغيير كرده است.
وي افزود: افرادي كه امروز به عنوان نامزدهاي انتخابات صحافان معرفي شدند، امروز فقط به معرفي نام و نام خانوادگي بسنده كردند، در حالي كه بيان اولويتها و كارهاي آنان از ضرورتهاي اين نشست بود.
شكيبيفرد اظهار كرد: خود من فقط سه نفر از اين افراد را ميشناسم و با توجه به تعدد نامزدها ضروري بود كه برنامهريزي بهتر و مناسبتري براي معرفي اين افراد به صنف انجام ميشد.
مجمع عمومي اتحاديه صحافان تهران، ظهر امروز (دوشنبه 19 دي) از ساعت 11 تا 14 در تالار سياره برگزار شد.
دوشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۰ - ۱۶:۵۹
نظر شما