«از سقوط مالی تا رکود اقتصادی، ریشههای بحران بزرگ مالی» منتشر شد
مقالاتي براي نگرش به ژرفای اقتصاد امروز جهان
كتاب «از سقوط مالی تا رکود اقتصادی، ریشههای بحران بزرگ مالی» شامل ديدگاههاي نظريهپردازان با گرايشهاي چپ و راست درباره بحران مالي غرب وارد بازار نشر شد.-
وي افزود: اين كتاب سلسله مقالاتی است که دیدگاه اقتصاددانان سرآمد دنیا را درباره بحران اقتصادي بازتاب میدهد و در واقع، نگاهي است به ژرفای اقتصاد امروز.
به گفته لگزيان، «والدن بللو» تحلیلگر ارشد و استاد جامعهشناسی در نخستين مقاله کتاب، سقوط والاستریت را تنها به سبب طمعکاری و نبود نظارت دولت نميداند، بلکه ریشه این سقوط را در بحران اضافهتولید میداند که سرمایهداری جهانی از اواسط دهه 1970 گرفتار آن شد. از نظر وی، این بحران به علت گرایش سرمایهداری به ساختن ظرفیتهای مهیب تولیدی است که به سبب نابرابریهای اجتماعی فراتر از ظرفیت مصرف جمعیت است. از این رو، سودآوری کاهش مییابد.
وي افزود: بللو همچنین نسخه «مالیگرایی سودآور» را مسیر خطرناکی توصیف میکند که به حبابهای سوداگری میانجامد که رفاهی موقتی برای برخی فراهم میآورد اما سرانجام به فروپاشی شرکتها و رکود در اقتصاد واقعی منجر میشود.
لگزيان به نظر اسلاووي ژيژك درباره بحران اقتصادي غرب اشاره كرد و گفت: از نگاه او كه از چپهای رادیکال است، بازار آزاد هیچگاه بیطرف نیست، زيرا عملیات آن همواره با تصمیمات سیاسی تنظیم میشود. به اعتقاد وي، معمای حقیقی این نیست که «مداخله دولتی آری یا نه» بلکه مساله این است که «چه نوع مداخله دولتی» بايد انجام داد.
وي افزود: ژيژك «مبارزه بر سر تعیین شرایط حاکم بر ما» را سیاست حقیقی ميداند. به عقیده این نظریهپرداز، بحث درباره طرح نجات با تصمیمگیریهای مربوط به ویژگیهای بنیادی زندگی سیاسی و اجتماعی ما سروکار دارد. او بر ریاکاری طرفداران ثروتمندان میتازد و تزریق پول به نفع آنان را نكوهش ميكند.
به گفته مدير روابط عمومي انتشارات پژواك، والدن بللو، جووانی اریگی، امانوئل والرشتاین، دیوید هاروی، ویلیام تب، جان بلامیفاستر، جوزف استیگلیتز، اسلاووی ژیژک و انور شیخ نويسندگان مقالات اين كتابند.
چاپ نخست كتاب «از سقوط مالی تا رکود اقتصادی ریشههای بحران بزرگ مالی» با گردآوری و ترجمه پرویز صداقت در 263 صفحه و به بهاي 65000 ريال از سوي انتشارات پژواک منتشر شده است.
نظر شما