سه‌شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۰ - ۱۶:۳۲
راهکارهای توسعه زبان و ادبیات فارسی بررسی شد

محمد باقر خرمشاد، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در نخستين همايش بين‌المللي گسترش زبان و ادبيات فارسي، ايجاد كرسي‌هاي آزاد و حمايت از آموزش زبان فارسي براي نسل سوم فارسي‌زبانان را، از جمله رويكردهاي اين سازمان در توسعه زبان فارسي بيان كرد و ارسلان قرباني، تاسيس بنياد سعدي را در پاسخگويي به تقاضاي آموزش زبان فارسي در خارج از كشور موثر دانست.-

 به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، خرمشاد،‌ در بخشي از مراسم نخستين همايش بين‌المللي گسترش زبان و ادبيات فارسي(چشم‌انداز، راهكارها و موانع)، كه صبح امروز، سه‌شنبه، 27 دي، در دانشگاه علامه طباطبايي برگزار شد، گفت: اين همايش قرار است موانع را برطرف كند و راه‌هاي برون رفت از آن‌ها را نشان دهد. ما در اين سازمان به توسعه و توزيع زبان فارسي مي‌انديشيم.
 
وي كه به عملكرد آماري مساله توسعه زبان فارسي اشاراتي داشت، سخنانش را بر چهار محور استوار كرد.

خرمشاد  گفت: آموزش زبان فارسي، ايجاد رشته زبان فارسي و  واحد درسي اختياري، يا اجباري متناسب با هر كشور از برنامه‌هايي است كه روي آن‌ها در اين سازمان كار شده است.

وي افزود: تا به حال در 160 دانشگاه دنيا، 200 واحد اختياري و اجباري زبان فارسي ارايه مي‌شود. بخش آموزش زبان مراكز آزاد نيز در حال حاضر بيش از سه هزار نفر داوطلب دارد. همچنين حمايت از نسل سوم فارسي‌زبانان نيز از ديگر برنامه‌هاي ما است.

وي در ادامه به مساله اعزام استاد با حمايت وزارت علوم اشاره كرد و درباره دوره‌هاي دانش‌افزايي در داخل و خارج كشور اين‌گونه توضيح داد: تا به حال 76 دوره در داخل و بيش از 100 دوره در خارج از كشور برپا شده است. همچنين المپيادهاي زبان فارسي در ميان دانشجويان كشورهايي چون تركيه‌ ،‌سوريه و پاكستان در حال برگزاري است. 

خرمشاد در بخش ديگري از سخنانش آموزش زبان فارسي در فضاي مجازي را از ديگر اولويت‌هاي اين سازمان دانست و از تقاضاي كشورهاي آمريكاي لاتين براي آموزش زبان فارسي سخن به ميان آ‌ورد. 

در بخش ديگري از اين مراسم پيام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي توسط حميدي،‌ مشاور فرهنگي وي قرائت شد. 

در بخش پاياني اين برنامه نيز ارسلان قرباني، قائم مقام وزير ارشاد در امور بين‌الملل و مدير كل دفتر همكاري‌هاي علمي بين‌الملل و رييس دبيرخانه ستاد گسترش زبان فارسي و ايرانشناسي خارج از كشور، نيز رويكردهايي را در زمينه گسترش زبان فارسي و ايرانشناسي در خارج از كشور دانست و در بخش‌هايي از سخنانش اين گونه توضيح داد: تا به حال تلاش‌هايي فراواني كه با همكاري وزارت علوم داشته‌ايم، به انجام رسيده است و تا به حال بيش از 180 استاد ادبيات و زبان‌شناسي به 60 كشور دنيا اعزام شده‌اند و بيش از 40 تقاضا از كشورهاي مختلف در زمينه آموزش زبان فارسي وجود دارد كه اميدواريم با تاسيس بنياد سعدي به اين تقاضا به نحوي شايسته پاسخ داده شود.
 
وي ادامه داد: موانعي كه در پيش روي گسترش زبان فارسي است،‌ نشان از نيازها و تقاضاهاي بسيار براي يادگيري اين زبان در كل دنيا دارد و اين چالش‌ها با يک نگاه ايجابي نشان دهنده اهميت زبان فارسي و توجه به ايرانشناسي در خارج از كشور است. 

اين همايش دو روزه تا فردا بعدازظهر (چهارشنبه، ‌28 دي) ادامه خواهد داشت. 

اختتاميه «نخستين همايش استادان زبان و ادبيات فارسي» (چشم‌انداز، راهكارها و موانع)،‌ فردا‌ ساعت 16، در دانشگاه زبان و ادبيات فارسي دانشگاه علامه طباطبايي برگزار خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط