به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مراسم پایانی بخش جنبی این جشنواره با حضور مسوولان فرهنگي در سالن همایشهای کتابخانه عمومی شهر ارومیه شد. در اين برنامه، از برگزیدگان بخش پایاننامه، ترجمه، مقاله و قصهگویی رادیویی و مروجان قصهگویی قدردانی شد.
معاون فرهنگی کانون، پرورش استعدادهاي جوان را از اهداف مهم برگزاری جشنواره عنوان کرد و گفت: در صورتی میتوانیم جشنواره موفقی داشته باشیم که به بخشهای جنبی آن به ویژه پایاننامه، ترجمه، مقاله و قصهگویی رادیویی توجه بیشتری نشان دهیم.
محمدباقر آدوسی، محور اصلی بیشتر فعالیتهای کانون را کتاب و کتابخوانی دانست و از کتاب، با عنوان گنجینه گذشتگان و چراغ راه آیندگان نام برد که با محور قرار دادن فعالیتها بر مبنای آن نتیجه بهتری حاصل میشود.
وی تاکید کرد: در اهداف توسعه دانش نظری در حوزه قصه و قصهگویی به این نتیجه میرسیم که شخصیتهایی را که در این عرصه فعالیت دارند شناسایی و از آنها قدرداني کنیم که این کار تاثیر بسزایی در پرورش کودکان خواهد داشت.
رییس ستاد برگزاری پانزدهمين جشنواره قصهگويي گفت: جشنواره هر ساله مسیر جدیدی را باز میکند و غنای بیشتری را در عرصههای تالیف و ترجمه شاهدیم در عین حال برای برای گسترش این مهم آماده همکاری با موسسات دیگر نيز هستیم.
همچنين مرتضی حیدری، مدیر هماهنگی امور استانها و دبیر پانزدهمین جشنواره قصهگویی، توسعه و ترویج فرهنگ قصه و قصهگویی را از اهداف برگزاری این جشنواره دانست و افزود: کانون، با سابقه 15 ساله در برگزاری جشنواره قصهگویی نقش بسیار سازنده و موثری در تعلیم و تربیت کودکان دارد و مسوولان کانون برنامهریزی کردهاند که قصه و قصهگویی را از مراکز کانون به جامعه انتقال دهند.
دبیر پانزدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی با بیان این که جشنواره قصهگویی 9 دوره به صورت کتابخانهای برگزار شده و از دوره دهم شرکتکنندگان خارجی هم به آن اضافه شدهاند، افزود: شرط اجرای حداقل 30 بار قصهگویی در مراکز فرهنگی، هنری برای هر شرکتکننده در جشنواره، رقابتیشدن بخش بینالمللی، برگزاری کارگاههای آموزشی و تخصصی و حضور قصهگویان رادیویی، مقالهنویسی، پایاننامه، تالیف، ترجمه و مروجان قصهگویی از جمله ویژگیهای این جشنواره بهشمار میرود.
در ادامه با حضور، سعید توتونچیان معاونت اداری مالی کانون، سیدمجتبی صدر مشاور مدیرعامل در امور استانها، بیانیه هیاتهای داوری در بخشهای مختلف توسط بهمن کاظمی مدیر آموزش و پژوهش خوانده شد و برگزیدگان معرفی شدند.
بر این اساس در بخش برگزیدگان پایاننامه، تالیف و ترجمه از محمدرضا یوسفی،مولف برگزیده با کتاب قصه و قصهگویی، بهزاد یزدانی و مژگان عمادی با ترجمه کتاب قصه و قصهگویی و در بخش پایاننامه از فهیمه آدمزاده،مربی فرهنگی استان اصفهان قدرداني شد.
در ادامه مریم آقاجانی از مازندران با قصه «پسری به نام بانتو»، مژگان هنرمند جوان از زنجان با قصه «داستان دوستی» و عفتالسادات عمادی از مازندران با قصه «کلاغ خبرچین» به عنوان برگزیدگان بخش قصههای رادیویی معرفی شدند و هیاتداوران، معصومه محمدی از استان کرمانشاه و ژاله بحرینی مطلق از استان بوشهر را شایسته قدردانيدانست.
در بخش مقاله نیز اعظم ایزدی و مهدی وارث از کانون استان فارس با عنوان «بررسی متون کهن و نوین قصهگویی با تاکید بر بررسی نقش ابزارها در جریان قصهگویی» و منیره عابدی مربی کانون استان اصفهان با عنوان «بررسی فلسفه قصهگویی برای کودکان» به عنوان آثار برتر معرفی شد.
در بخش مروج قصهگویی نیز از مصطفی رحماندوست به عنوان فعال در امر ترویج فرهنگ قصه و قصهگویی قدردانی شد.
یکشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۵:۳۸
نظر شما