دوشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۰
نخستین پژوهش در فرش ایلام به چاپ مي‌رسد

کتاب «شناسایی و ریشه‌یابی نقوش بومی فرش ایلام» به سفارش مرکز ملی فرش ایران و به قلم حیدر میرانی به زودی منتشر می‌شود. برای این کتاب 292 طرح بومی فرش ایلام شناسایی و ضبط شده اند.-

حیدر میرانی به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: عنوان کامل طرح «شناسایی و ریشه‌یابی نقوش بومی فرش ایلام» است که به سفارش «مرکز ملی فرش ایران» انجام شده است.
 
وي افزود: نکته مهمی که مرا مجاب می‌کرد که این طرح را به سرانجام برسانم این بود که بسیاری از محققان اطلاع ندارند که در ایلام فرش بومی وجود دارد؛ چرا که جهادسازندگی به دلایلی نقوش فرش‌های اصفهان، کاشان، قم و تبریز را رواج داد که با این کار متاسفانه نقوش بومی فراموش شد. من در انجام این پژوهش چیزی در حدود 292 طرح بومی فرش ایلام را ثبت و دسته‌بندی کردم. 

اين پژوهشگر ادامه داد: دسته‌بندی امروز فرش ایران، مبنای علمی ندارد چرا که در بسیاری از موارد ملاک تقسیم‌بندی موتیف طرح است و در بسیاری دیگر فرم کلی طرح. به عنوان مثال طرح ایلیاتی هندسی و ترکمن بر این مبنا در یک دسته قرار می‌گیرند با وجودی که طرح‌ها از هم متفاوتند. من در تقسیم‌بندی فرش ایلام که بر مبنای اسلوب علمی، ابتدا موتیف‌ها را شناسایی کرده و سپس آن‌ها را با نام‌های محلی تلفیق کردم که بر این اساس یک دسته‌بندی خاص برای استان ایلام به وجود آمد که می‌تواند در استان‌های دیگر هم اعمال شود.

حیدر میرانی شاعر و محقق است و به قلم او پیش از این مجموعه غزل فالگیر منتشر شده و هم‌اکنون نیز به جز کتاب فرش ایلام، یک مجموعه غزل و یک مجموعه داستان کوتاه زیر چاپ دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها